Slika je simbolična.
Vinogradniki so strastni in predani kmetje, ki se ukvarjajo z gojenjem vinske trte in pridelavo grozdja. Vsak, ki obožuje vino, ima tudi svojega najljubšega. Kdo je vaš? Na čigavo vino prisegate? Izbrali ste.

Vinogradništvo je tradicionalna dejavnost, ki se prenaša iz roda v rod in zahteva posebno znanje in skrbnost. Vinogradniki so tesno povezani z naravo in se zavedajo, kako pomembno je ohranjanje ekosistema za kakovostno pridelavo vina.

Skrb za vinograd je zahtevna naloga, ki zahteva nenehno pozornost. Vinogradniki morajo spremljati različne faze rasti trte, od sajenja do obiranja. Pravilno obrezovanje trt, uporaba gnojil in nadzor nad škodljivci so ključni dejavniki za uspešno pridelavo grozdja.

Poleg dela v vinogradu in kleti so vinogradniki pogosto tudi ambasadorji svoje vinske regije. Kateri je vaš najljubši?

Izbrali ste!

Bralci ste največ glasov namenili Herbersteinovi kleti v Juršincih, prejeli so 24,6 odstotka glasov.

Na drugem mestu so pristali Vina Kramer iz Vidma pri Ptuju, namenili ste jim 20,4 odstotka glasov, na tretjem pa Vina Šmigoc iz Podlehnika, prejeli so 17,7 odstotka glasov. 

Komentarji (1)

ČADA VIDONIČ (ni preverjeno)

Herbersteinova klet je ta boljša z naskokom. Bila sem že notri in je super. Ocenjujem zgolj interier, kajti alkoholnih pijač ne pijem. Je pa pred časom za obnovo določeni Kavčič baje dobil kar zajetno finančno injekcijo. Bil je tudi župan, in to ne slab. Ta klet je eden redkih primerov v Sloveniji, ko injicirani denar ni šel v nič ali v privatni žep. No.., v privatni žep je že šel, a tako, da je kraj lahko ponosen na investicijo in rezultat.

Starejše novice