Vir: Facebook profil PGD Podgorci
Na gasilski olimpijadi v Celju so osvojili bronasto medaljo.

Z zadnjimi tekmovanji in zaključno slovesnostjo se bo drevi v Celju končala gasilska olimpijada, na kateri je tekmovalo več kot 2600 udeležencev iz 20 držav, poroča STA.

Olimpijada, ki se je uradno začela v sredo, je prinesla pomembno sporočilo o pomenu gasilskega usposabljanja in treniranja veščin, v katerih se gasilci pomerijo na tem velikem tekmovanju.

Zavidljiv rezultat so na Gasilskih olimpijskih igrah dosegli tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Podgorci. 

Kljub temu da gre za »najmanjši kraj v Sloveniji«, je ekipa iz Podgorcev osvojila bronasto medaljo. 

Kot je za STA pojasnil predsednik Gasilske zveze Celje Sašo Farčnik, je bila organizacija in izvedba gasilske olimpijade v Celju na zelo visoki ravni.

Slovenska in mednarodna gasilska zveza sta bili s pripravo tekmovališč in programom spremljajočih prireditev zelo zadovoljni.

Olimpijada je zagotovo prinesla nekatera nova spoznanja in izkušnje za gasilsko zvezo in gasilstvo v celjski občini, ki je sicer že zdaj zelo razvito.

»Verjamem pa, da so gasilci iz tujine lahko pridobili tudi kakšno dobro izkušnjo od celjskih gasilcev,« je ocenil Farčnik. Poudaril je, da je v času gasilske olimpijade na žalost na Krasu prišlo do obsežnih požarov. Tam se bojuje veliko slovenskih gasilcev, ki so odšli na pomoč tudi z olimpijade in ki usmerjajo vso svojo moč in znanje, da požar ukrotijo, še piše STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice