Po tem, ko je Letališče Edvarda Rusjana ostalo brez čarterskih letov v Italijo, pa se mu sedaj morda obeta še večji met. Za lete z mariborskega letališča se namreč zanima nizkocenovna letalska družba Ryanair.

Le nekaj dni nazaj so predstavniki infrastrukturnega in gospodarskega ministrstva na pobudo nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair izpeljali sestanek na daljavo, na katerem so govorili o možnostih prihoda omenjene družbe v Slovenijo.

Iz portala lobističnih srečanj Erar je tako razvidno, da so predstavniki Ryanaira izrazili željo, da bi že s prihodnjim letom začeli leteti tudi s slovenskih letališč, pri čemer se omenja tako brniško kot mariborsko letališče.

Ryanair je trenutno prisoten na več kot 250 letališčih, ne pa tudi v Sloveniji, od koder so nazadnje za krajši čas pred 15 leti leteli iz Maribora v London, nato pa so prekinili sodelovanje. Slovenija je tako sedaj edina država Evropske unije, kamor ne letijo, zato bi radi že v naslednjem letu vzpostavili povezavo.

Novi pogovori že avgusta

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Matevž Frangež je poudaril, da Slovenija nujno potrebuje večjo povezljivost, predstavniki ministrstva za infrastrukturo pa so ob tem predstavnike Ryanaira seznanili, da ima Slovenija tri mednarodna letališča, pri čemer v Mariboru kmalu načrtujejo izpeljavo postopka izbire koncesionarja, ki bo upravljal z letališčem, poroča STA.

Kot je še razvidno iz objavljenih podatkov, so se na sestanku dogovorili, da bodo pripravili spisek strateških in najbolj zanimivih destinacij, na podlagi tega pa avgusta načrtujejo nov sestanek ter pogovore o konkretnejših korakih in pogojih za vzpostavitev sodelovanja.

Primerno le mariborsko ter ljubljansko letališče

Na drugi strani specializirani slovenski letalski portal Sierra5.net navaja, da imamo v državi praktično dve letališči, ki bi lahko sprejeli Ryanairova letala, mariborsko in ljubljansko, saj je steza na portoroškem prekratka.

Ob tem portal dodaja, da so subvencioniranje rednih povezav, ki jih je po pandemiji objavilo gospodarsko ministrstvo, doslej lahko koristili samo prevozniki z Brnika, saj so se na razpise lahko prijavili samo tisti, ki so v preteklem določenem obdobju že redno leteli v Slovenijo, ne pa potencialni novi prevozniki.

Bo Ryanair kmalu letel iz Maribora?

Sierra5.net dodaja, da bi bilo mariborsko letališče, ki že nekaj let nima redne letalske povezave, izjemno primerno za lete katerega od nizkocenovnikov, saj ima zelo veliko dobrih infrastrukturnih rešitev, ki omogočajo hitro in varno oskrbo letal ter potnikov.

Težava pa bi lahko na drugi strani bila kadrovska podhranjenost zemeljskega osebja ter določenih drugih letaliških služb.

»Majhnost mu omogoča, da so potniški tokovi od vhoda do letala in obratno kratki, ne potrebuje se nobenega prevoznega sredstva, vse je dosegljivo peš, posledično je oskrba za prevoznika in letališče cenejša, hitrejša ter enostavnejša,« navaja Sierra5.net.

Poleg tega bi morala država tudi urediti lastništvo ter uporabo parkirnih površin ob mariborskem letališču po dostopnih cenah, saj so parkirišča še vedno v zasebni lastni.

Starejše novice