V gozdu pri Suhem Vrhu je lovec našel sedem letnega srnjaka z gobastim rogovjem.

Član Lovske družine Moravci Štefan Makoter, ki bo prihodnje leto obeležil 50 let lovskega staža, se je v torek, 4. aprila, odpravil v gozd na območju katastrske občine Suhi Vrh, kjer je hotel pregledati solnico, če je dovolj soli za prostoživečo divjad za srnjad, ki si išče hrano na bližnjih travnikih in poljih. 

Polja in travniki so že ozeleneli in dajejo hrano prostoživečim živalim. 

Sredi gozda lovec naletel na izjemno najdbo ... 

Lovec Štefan Makoter je nato po naključju sredi gozda našel mladega srnjaka, ki ni kazal znakov življenja. 

Po njegovih besedah bi ga lahko kdo z malokalibrsko puško ustrelil v zadnji del trupa v nogi ali pa so imeli srnjaki medsebojni obračun, saj vse kaže, da je mladi srnjak izkrvavel in poginil. 

Ko je lovec prišel do njega, je opazil, da je podlegel ranam. 

Poklical je starešino Lovske družine Moravci Franca Brunerja in mi povedal, kaj je našel v gozdu. O dogodku je bil tudi obveščen predsednik Zveze lovskih družin Prekmurje Arpad Köveš. Na pomoč v gozd, kjer je poginuli srnjak ležal na listju, je prišel tudi gospodar Lovske družine Moravci Simon Brunec. 

In zakaj je bil srnjaček poseben? 

Šlo je za okrog dvajset kilogramov težkega srnjaka. 

Posebnost srnjaka je bila v tem, da ni imel glavo vso prekrito in zaščiteno, saj si je ni očistil, da bi mu zrasli rogovi, na glavi mu je zrasla, kot pravijo lovci 'basta', oziroma gobasto rogovje. 

Po ogledu ga je gospodar Lovske družine Moravci naložil v avtomobil in ga odpeljal v lovski dom Lovske družine Moravske Toplice, kjer ga mu odrezali trup, odrli so mu kožo in glavo. 

Po zobovju so lovci ugotovili letnico starosti. Ker ni imel mod, mu je zraslo tako veliko gobasto rogovje, da se mu oči sploh niso videle.

Glavo, ki velja za trofejo, bodo preparili in jo namestili v prostore lovskega doma, saj gre za edini tovrstni primer na njihovem lovnem območju.

Komentarji (2)

Danvid (ni preverjeno)

Mater so kreteni.

Sergej (ni preverjeno)

Danvid@ kreten si ti ker nimas pojma
Ta žival bi itak poginila saj mu je basta prerasla oči zato poginejo zaradi sestradanja ali pa žrtev prometne nesreče ali pa napad potepuških psov
Komentarji nekaterih so dokaz izgube stika z realnostjo.zato pojdite v svoje pravljice risanke in videoigrice!!!!

Starejše novice