Vir: Mestna občina Ptuj
Kmalu javna dražba za prodajo nepremičnine v lasti države in Mestne občine Ptuj.

Iz Mestne občine Ptuj so danes sporočili novico o prihajajoči javni dražbi za prodajo nekdanjih prostorov Centra interesnih dejavnosti Ptuj v lasti države Republike Slovenije ter Mestne občine Ptuj.

Izklicna cena je 199.000 evrov

Nekdanji prostori Centra interesnih dejavnosti Ptuj so na Osojnikovi cesti 9 na Ptuju in merijo 320,50 kvadratnega metra. Izklicna cena za njih je 199.000 evrov.

Navedena izklicna cena nepremičnine ne vključuje davka na promet nepremičnin, ki znaša dva odstotka ter ga plača kupec.

Nepremičnina bo prodana dražitelju, ki bo ponudil najvišjo ceno in se prodaja po načelu videno kupljeno, zato morebitne reklamacije ne bodo upoštevane, še sporočajo iz občine.

PREBERITE ŠE:

Kaj vse zajema 320,50 kvadratnih metrov površine?

Predmetna nepremičnina se nahaja v pritlični etaži, kleti in v prvem nadstropju.

V pritličju so trije prostori

V opisu javne dražbe za prodajo nepremičnine na Osojnikovi cesti 9 na Ptuju lahko preberemo, da so tla objekta izolirana z estrihom.

V pritlični etaži se nahajajo hodnik, pisarna in čajna kuhinja. Na tleh je položena talna keramika. Predelne stene pisarne proti hodniku so Alu profilacije z zasteklitvijo. V čajni kuhinji je nameščen umivalnik.

V nadstropju zgoraj še dve pisarni

V nadstropje se nahajata dve pisarni in hodnik. Na tleh je položen lamelni parket. Stopnišče je kovinsko.

Klet ima klubski prostor

V kletno etažo vodi betonsko s keramiko obdelano stopnišče, stene imajo delno izveden mozaik.

Klubski prostor s točilnim pultom je dostopen po stopnicah in ima dodatno izvedeni rampi za invalide, ki imajo omogočen dostop za invalide iz parkirišča.

V kletni etaži objekta je položena talna keramika, prav tako je talna keramika položena v prostoru za DJ-ja, računalniški sobi, skladišču ter v dveh prostorih za zaposlene in nastopajoče.

V sanitarijah za zaposlene in nastopajoče je položena talna in stenska keramika, ima popolno sanitarno opremo. Prav tako je talna in stenska keramika položena v sanitarijah za ženske, moške in invalide. Tudi tam je sanitarna oprema popolna.

Ena pisarna v kleti ima položen vinil. Dodaten prostor pa ima položen betonski tlak.

Več fotografij najdete na tej povezavi.

Prostori se ogrevajo na plin

Ogrevanje prostorov je izvedeno s centralnim ogrevanjem na plin. Za prostore je urejen prezračevalni sistem, pisarniški prostori v pritličju in nadstropju pa so klimatizirani s klimatskimi napravami.

Razsvetljava zajema varčne sijalke in nekaj manjših varčnih žarnic.

Območje varstva kulturne dediščine

Nepremičnina se nahaja v območju varstva kulturne dediščine zavarovanim z Odlokom o razglasitvi nepremičnih kulturnih in zgodovinskih spomenikov na območju občine Ptuj.

Javna dražba bo potekala 20. junija

Vsi zainteresirani za nakup morajo plačati varščino do 17. junija, javna dražba pa bo potekala 20. junija 2024, ob 11. uri, v veliki sejni sobi Mestne občine Ptuj.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Mestna občina Ptuj

Starejše novice