Vir: Facebook, Sara Kosmos
Sara Kosmos je 25-letnica z mnogimi talenti, poleg glasbene nadarjenosti jo odlikuje izjemna umetniška žilica, ki posebej pride do izraza v prazničnem času, njenem najljubšem delu leta.

Sara Kosmos je s svojo ustvarjalno potjo pričela zelo zgodaj, že kot otrok je izrazila navdušenje nad risanjem. Kasneje je razširila področje svojega ustvarjanja in v roke prijela tudi čopič.

Kot majhna deklica je sanjala, da bi postala slikarka, vendar jo je karierna pot ponesla v glasbene in pedagoške vode.

Kljub temu ni opustila ljubezni do ustvarjanja, prosti čas velikokrat posveti svoji prvi strasti, rezultati tega so unikatna dela, ki lahko krasijo tudi vaše domove. 

Veseli december, ki je čas pričakovanja čarobnih trenutkov z najbljižjimi, je velikokrat potrošniško obarvan.

Božične voščilnice Sare so temu pravo nasprotje, minimalistične in preprosto ustvarjeni praznični izdelki opominjajo na osnovne vrednote božičnega časa.

K podjetništvu spodbudili znanci

Mlada ustvarjalka, ki prihaja iz Slovenske Bistrice, je s svojimi kreacijami pritegnila pozornost masikaterega znanca. Ob njenih izdelkih se jim je porodila zamisel za rojstno dnevno darilo in tako se je začela njena podjetniška zgodba. 

»V preteklosti me je večkrat kdo poprosil, da za rojstne dneve, praznike narišem, izdelam kak izdelek. To me je spodbudilo k razmišljanju o ustvarjanju tudi v podjetniški smeri,« je o začetku podjetniške poti povedala Sara, ki pred tem ni razmišljala o ustvarjanju kot viru zaslužka. 

Ob tem dodaja, da je bistvenega pomena podpora malim podjetjem in izdelovalcem, ki v svoje delo vlagajo ogromno ljubezni.

Sara je ena izmed tistih, ki celo leto nestrpno čakajo na božični čas. Tega se predvsem veseli zaradi adventih venčkov, ki nudijo neskončno ustvarjalnih možnosti. 

Pri ustvarjanju se najraje zateka k elementom narave, predvsem se rada poigrava z lesom in plodovi narave. 

»In tako me je prešinila ideja, da bodo rdečo nit mojih letošnjih voščilnic predstavljali venčki preslikani na papir,« je dejala o temi letošnjih voščilnic.

»Rišem, kar mi je všeč, kar me v tistem trenutku navdihne«

Umetniške ideje se ji največkrat porodijo v okolju, ki jo obkroža, iz tega dobiva neskončen vir zamisli.  

»Rišem, kar mi je všeč, kar me v tistem trenutku navdihne,« je razkrila o svojem kreativnem procesu. 

Čudovita dela narejena iz okolju prijaznih materialov

Za svoja dela se poslužuje okolju prijaznih materialov, s katerimi prispeva k zmanjševanju plastičnih odpadkov. Voščilnice so sestavljene iz ekokartona, papirja in ovite z vrvico z jute, ki da voščilnicam poseben čar.

Praznične poslikave pa ne bi bile možne brez akvarelov.

Božične voščilnice pa niso edino, kar nastanejo izpod pridnih rok 25-letnice.

Na družbenem omrežju Instagram lahko zasledimo umetniška dela z izvirnimi in zanimivimi motivi, nekateri od njih so prav šaljivi.

Zamisli za njih je dobila ob opremljanju stanovanja, v katerega je želela dodati košček sebe.

»Tako sem na primer za kopalnico slikala šaljive kopalniške motive, na primer ilustracijo nilskih konjev v kopalni kadi. Enako sem počela v kuhinji s slikanjem kuhinjskih motivov,« je pojasnila o kod izvirajo ideje hudomušnih ilustracij. 

Sedaj si želi, da bi čudovita dela popestrila še druge domove. 

S svojimi poslikavami želi razveseliti tudi najmlajše

Kljub temu da njeno ustvarjanje trenutno ostaja zgolj na ravni hobija, namerava v prihodnosti temu nameniti več pozornosti in ga nadgraditi. Tako bo v prihodnjem dodala rojstnodnevne čestitke in poročna vabila.  

O tujini, o kateri zaenkrat še ne razmišlja, vseeno pušča odprta vrata. 

»Moja velika želja pa je tudi, da bi nekega dne ilustrirala kakšno pesniško zbirko ali otroško knjigo,« nam je zaupala svoje tihe želje. 

Več prisrčnih del ustvarjalke iz Slovenske Bistrice si lahko ogledate na njeni strani spletnega omrežja Instagram.

Če ste naveličani standardnih voščilnic in želite popestriti praznike svojih najbližjih s preprostimi, a krasnimi voščilnicami, lahko do 12. decembra izbirate med njenimi prečudovitimi deli.

Starejše novice