Slika je simbolična.
Okoliški policisti so v preteklem dnevu obravnavali več pomembnejših dogodkov.

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 5. ure dne 2. decembra 2022 do 5. ure 3. decembra 2022 prejeli 411 klicev, med katerimi je bilo  118 interventnih dogodkov. 

Obravnavali so:

  • 18  obvestil  s  področja  kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari,
  • 23  prometnih  nesreč, od  tega ena prometna nesreča v kateri  se je ena oseba  hudo telesno  poškodovala, 4 prometne nesreče v katerih se je 6 oseb lažje  telesno  poškodovalo  v  ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna  škoda. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 3  motorna  vozila,  zaradi  vožnje  pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika,
  • 10  obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega štiri kršitve javnega  reda  na  javnem  kraju  in šest kršitev v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so pridržali do streznitve.

Povožen 18-letni pešec

Ob 3.30 uri zjutraj so bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Žice, kjer je bil povožen pešec. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je prometno nesrečo zakrivil 18-letni pešec, ki je nenadoma stopil na cestišče, ko je mimo pravilno pripeljal 19-letni voznik osebnega avtomobila. 

Oba udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, ta je pri pešcu pokazal 0,88 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, pri vozniku pa test ni zaznal alkohola. 

Pešec je pri trku utrpel hude telesne poškodbe, izdan mu je bil plačilni nalog. 

V Mejah prijeli štiri Burundijce

Policisti so v jutranjih urah, ob 5.53, v kraju Meje prijeli štiri državljane Burundija, ki so na nedovoljen način vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. 

Vsi so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito. 

Skozi Stojnce prevažal 15 Turkov

Policisti so sinoči, ob 20.39, v Stojncih ustavili tovorno vozilo čeških registrskih oznak, ki ga je vozil 30-letni Ukrajinec. 

V postopku so ugotovili, da je voznik prečkal mejo iz smeri Hrvaške v Slovenijo v kraju Meje, kljub temu, da ne izpolnjuje pogojev za prestop meje na tem mestu. 

Ob tem je v vozilu prevažal petnajst državljanov Turčije. 

Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo priveden v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku. Tujci pa so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito. 

Komentarji (1)

Nesposobna Policija (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=joHjNHAVlSY
youtube.com/watch?v=UoX40GjzdFg

Starejše novice