Foto: Biserka Erhatič
5-letna Štajerka je na mednarodnem tekmovanju Brainobrain v hitrostnem računanju v Dubaju osvojila najvišjo možno nagrado – Champion pokal.

Več kot 2000 otrok je v soboto, 26. novembra, v Dubaj priletelo iz 16 različnih držav, da bi sodelovali na največjem svetovnem dogodku v računanju na abak – 8. mednarodnem tekmovanju Brainobrain 2022.

Tekmovanja se je tokrat udeležilo največ tekmovalcev iz Slovenije doslej, kar 31.

Brainobrain na Ptuju deluje že od oktobra 2017, letos pa je bila prvič v petih letih možnost, da so se ptujski otroci udeležili mednarodnega tekmovanja.

5-letna Sia Pernat iz občine Podlehnik je osvojila najvišjo možno nagrado, Champion pokal. 

Sia je na tekmovanju z abakusom rešila več kot 25 računov v treh minutah in kot rešitev zapisala dvomestni rezultat in pri tem ni naredila skoraj nobene napake. 

Na tekmovanje se je pripravljala dober mesec in pol, z mamo pa sta skupaj izračunali več kot 6000 računov. Kar nekaj primerov je, še ne prvošolka, izračunala kar na pamet. 

»Za nas je bila to nepozabna izkušnja«

»Za nas je bila to nepozabna izkušnja,« je povedala mama Biserka Erhatič: »Verjamem, da nekaj časa nazaj Sia nikakor ne bi bila pripravljena sama odkorakati med takšno množico ljudi in odpisati, se hkrati fokusirati na izpitno polo.« 

»Brainobrain je čudoviti program, ki ga z veseljem obiskujemo in nam je zelo pomagal pri razvijanju samozavesti,« dodaja: »Šele sedaj lahko odložimo skrbi in pričnemo z uživanjem dopusta.«

»Naša Sia je na tekmovanju v Dubaju odlično zastopala vse ptujske brainčke in izjemno ponosni smo nanjo,« je povedala trenerka Urška Bratoš.

»Sio je med pripravami na tekmovanje bilo prav neverjetno opazovati, saj je ogromno primerov rešila na pamet, ostale pa z neverjetno hitrostjo na abakus. Pri tem pa se je ves čas zabavala. Ne le to, pri svojih petih letih lahko drži več minutno koncentracijo in fokus, kar je poleg razvoja osebnostne rasti, samozavesti in razmišljanja out of the box, glavni cilj našega programa,« dodaja. 

Izpostavlja, da se otroci se v njihovem programu soočajo z izzivi, pri katerih pokažejo vztrajnost in pogum, kar pa sta pomembni vrlini za dosego praktično katerega koli cilja_ »A brez dveh ključnih sestavin vseeno ne gre: toplega in igrivega pristopa ter veliko zabave.« 

Program za razvoj sposobnosti in spretnosti otrok

Inštitut Brainobrain, nosilec dveh Guinnessovih rekordov, je eden od vodilnih na svetu na področju celostnega razvoja mladih genijev s pomočjo programa računanja na abak in treninga mentalne aritmetike. Brainobrain deluje v 44 državah.

Brainobrain program za razvoj sposobnosti in spretnosti otrok je 10-stopenjski tečaj abaka za otroke, stare od štiri do 14 let, ki je usmerjen v izboljšanje njihovih umskih sposobnosti, življenjskih veščin in NLP spretnosti, kar zagotavlja celosten razvoj možganov v zelo zgodnji mladosti. 

Otroci izboljšajo svojo koncentracijo, spomin, sposobnost poslušanja, sposobnost učenja, ustvarjalnost, domišljijo, samozavest, vizualizacijo, hitrost in natančnost, spretnosti reševanja problemov, znanje matematike in še veliko več.

V Sloveniji so prisotni od leta 2014. Imajo 16 uspešno delujočih franšiznih centrov in več kot 900 aktivno vpisanih otrok.

Starejše novice