Prečesali smo nepremičninske portale in zasledili, da se v Mariboru prodajajo ali oddajajo mnogi znani lokali z dolgoletno tradicijo. Zbrali smo nekaj najbolj opaznih, ki so pojavili na nepremičninskem trgu.

Opazili smo, da se na mariborskem območju prodaja več gostinskih lokalov, nekateri z večletno tradicijo. Ali lahko množični prodaji in oddaji lokalov pripišemo trenutno vsesplošno draginjo, za zdaj še ni jasno.

Tako smo zbrali nekaj nepremičninskih oglasov prodaje znanih lokalov na območju štajerske prestolnice.

Nekdanji Rico Torres

Prodaja se poslovni prostor za gostinsko dejavnost v mestni četrti Koroška vrata v Mariboru, kjer se je pred leti nahajala mehiška restavracija Rico Torres.

Lokal, ki trenutno ne obratuje, meri 247 kvadratnih metrov in obsega restavracijo, kuhinjo, sanitarije in tehnične prostore. Prodajna cena pa je 247 tisoč evrov.

Alf na Lentu

Na Lentu, natančneje v Splavarskem prehodu, se prodaja gostinski lokal, v katerem trenutno obratuje restavracija Alf. V oglasu piše, da najem z odkupom ni možen, kakšne večje investicije pa ob nakupu niso potrebne.

Gostinski lokal se sicer prodaja z vso opremo, prevzem pa naj bi bil možen takoj z možnostjo nadaljevanja dejavnosti. Lokal se prodaja za 220 tisočakov.

Kavarna Stil Burger na Koroški cesti

V pritličju stanovanjskega bloka na Koroški cesti se prodaja gostinski lokal, poznan tudi kot Stil Burger.

Lokal je velik 210 kvadratnih metrov in obsega predprostor s točilnim pultom, gostinsko sobo, kuhinjo za pripravo hitre hrane, sanitarije, lokal pa obsega tudi kletne prostore, ki so preurejeni v dve večji sobi za zaključene družbe. Lokal se prodaja za 135 tisoč evrov.

Lunch Box na Gosposvetski cesti

Prodaja se gostinski lokal na Gosposvetski cesti v neposredni bližini središča Maribora in ob več srednjih šolah. Kot piše v oglasu, je lokal trenutno delujoč in v najemu, najemnik pa ima sklenjeno najemno pogodbo s kratkim odpovednim rokom. 

Oglas navaja, da je lokal možno kupiti kot investicijo za oddajanje, lokal pa se prodaja po ceni 189 tisoč evrov.

Pizzeria Rudi na Taboru

Na Taboru, v bližini Mercator Centra, se prodaja Pizzeria Rudi. V oglasu na nepremičninskem portalu Nepremičnine.net je zapisano, da je lokal v neprekinjenem obratovanju od leta 1984.

Restavracija se prodaja za 1.100.000 evrov, lastnik pa jo zamenja tudi za hišo na slovenski ali hrvaški obali.

Lokal na Avtobusni postaji Maribor

Na Avtobusni postaji Maribor se prodaja lokal, ki obsega pritličje in nadstropje objekta. Gostinski lokal je trenutno povezan s sosednjim lokalom in ima dovoljenje za 24-urno obratovanje.

Lokal obsega skoraj 40 kvadratnih metrov, prodaja pa se za 82 tisoč evrov.

Gostinski lokal na vokalu Tyrševe in Slovenske

Pri tem smo opazili tudi, da se v Mariboru oddajajo tudi številni znani lokali. Med drugim se na vogalu Tyrševe in Slovenske ulice oddaja poslovni prostor v izmeri 382,54 kvadratnega metra skupne površine.

Gre za prostor, v katerem je nekaj časa obratovala Sendvičarna Maribor, pred tem pa Petrolova trgovina in okrepčevalnica Hop in.

Prostor se je pred letom dni oddajal za 5834, sedaj pa za 3990 tisoč evrov.

Kaos na Gosposvetski cesti

Oddaja se tudi znani lokal Kaos v pritličju Poslovnega centra Meltal na Gosposvetski cesti. 

Lokal je velikosti 58 kvadratnih metrov s pripadajočim zunanjim vrtom na južni strani v izmeri 20 kvadratnih metrov ter dvoriščem oziroma vrtom na severni strani v veliko 25 kvadratnih metrov.

Lokal se oddaja za 3000 evrov mesečno.

Hellś Bells Irish Pub na Lentu

Ob Dravi, v samem centru Maribora, se oddaja ulični lokal, v katerem je nekoč deloval lokal s konceptom irskega puba imenovan Hellś Bells Irish Pub.

Lokal je velik 87,2 kvadratna metra, oddaja pa se za 1500 evrov mesečno.

London Street Food na Strossmayerjevi

Na Strossmayerjevi ulici pa se oddaja lokal, v katerem trenutno obratuje priljubljena restavracija London Street Food.

Kot piše v oglasu, je lokal možno odkupiti z že vpeljanim poslom, lahko pa najemnik »začne svojo zgodbo«. 

Lokal je velik 90 kvadratnih metrov, cena pa je po dogovoru.

Starejše novice