Vir: Mediaspeed.
Na Ptuju se bo v boj za županski stolček ponovno podala sedanja županja Nuška Gajšek. A kmalu bo tudi uradno znano ime, ki ji bo poskušalo otežiti volilno jesen.

V državi v zadnjih tednih intenzivno potekajo priprave na supervolilno jesen. Tako se tudi na Ptuju že odštevajo dnevi do lokalnih volitev, pri čemer se poraja vprašanje, ali bo mestna oblast obstala na svojem položaju, ali pa bo Ptuj izbral novega župana ali županjo.

Aktualna ptujska županja Nuška Gajšek je že napovedala vnovično kandidaturo na lokalnih volitvah in poudarila, da je cilj realizirati vse tisto, kar so si zadali. 

»Štiri leta je vendarle premalo, saj smo v začetku mandata začrtali pot, zastavili neke okvirje, da pa se bo to odražalo v konkretnih rezultatih, pa bi si želela, da mi ljudje zaupajo še en mandat,« je za Ptujinfo že konec lanskega leta razkrila aktualna županja.

Svojega kandidata bo razkril Čuš

Uradna odločitev o tem, koga bo v boj za županski stolček poslala Lista Andreja Čuša, bo znana jutri. Napovedujejo razkritje kandidata ob 11.30 pred Upravno enoto Ptuj. 

»Predstavljeni bodo nosilci Liste Andreja Čuša na letošnjih lokalnih volitvah, tako za mesto župana, mestne svetnike in člane svetov četrtnih skupnosti,« so sporočili. 

Na Ptuju se sicer že dolgo šušlja, da se bo aktialni ptujski županji po robu postavil prav Čuš.

Koga bo podprl Golob? 

Spolmnimo še, da je tudi premier Robert Golob je ob junijskem obisku Maribora napovedal, da bo Gibanje Svoboda imelo svojo listo v vseh mestnih občinah. 

Kandidat Gibanja Svoboda za mariborskega župana je Vojko Flis, v Murski Soboti se bodo v županski boj podali z Mitjo Horvatom. Za župana Mestne občine Krško se bo s podporo Gibanja Svobode in Socialnih demokratov boril Aleš Zorko.

Po neuradnih informacijah Ptujinfo naj bi kandidaturo za ptujskega župana s podporo Gibanja Svoboda napovedal Štefan Petek, akademski glasbenik in ravnatelj Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. 

Starejše novice