Na okrožnem sodišču v Murski Soboti naj bi se danes, ob 10.uri, pričel predobravnavni narok zoper Damirja Softića zaradi umora 26-letnika, vendar se je ta preložil na nedoločen čas.

Mursko Soboto je v začetku februarja pretresel krvavi obračun, v katerem je izgubil življenje 26-letni moški iz območja Mestne občine Murska Sobota.

Tožilstvo 49-letnemu Damirju Softiću očita umor 26-letnika, kljub prisotnosti vseh akterjev na okrožnem sodišču v Murski Soboti, pa se načrtovani predobravnavni narok zaradi zapleta vendarle ni izvedel. 

Mnenje o prištevnosti ni podano v celoti

Zagovornik obtoženega Peter Kobentar je predlagal, da se današnji predobravnavni narok preloži na nedoločen čas, z namenom pridobitve dodatnega izvedeniškega mnenja v zvezi s prištevnostjo obtoženega.

Mnenje o prištevnosti obtoženega do zdaj še ni bilo izdelano.

Kot navaja Kobentar, se obtoženi brez dopolnitve tega o krivdi ne more izjaviti.

Dvomi o krivdi, opazovanje

Tudi tožilstvo vztraja pri predlogu o dokazilih o razumu, saj bi se v primeru, da bi se obtoženi izjavil o krivdi, porajali precejšnji dvomi v zvezi z njegovo prištevnostjo. 

Okrožni državni tožilec Matej Kučan je predlagal, da sodišče, postopa po 256. členu Kazenskega postopka in pridobi dopolnitev izvedeniškega mnenja, torej izvedenca psihiatra, kot je to navedeno v obtožnici, ki je bila vložena julija. 

Kučan je vztrajal tudi pri predlogu, da se za potrebe dopolnitve izvedeniškega mnenja obtoženega pošljejo na opazovanje na enoto za forenzično psihiatrijo v Univerzitetni klinični center Maribor.

Tekom preiskave je bilo podano tudi dopolnilno izvedeniško mnenje, izvedenke za patologijo, ki pa po informacijah tožilstva ni bilo dopolnjeno, ob tem je tožilec predlagal, da sodišče pozove izvedenca patologa, da dopolni že podano mnenje.  

Obtoženi soglaša z dopolnitvijo izvedeniškega mnenja

Obtoženi Damir Softić je s predlogom sodišča glede pridobitve izvedeniškega mnenja in glede tega, da se ga za potrebe dopolnitve izvedeniškega menja pošlje na opazovanje, soglašal. 

Softić se je prav tako strinjal s tem, da se predobravnavni narok preloži z današnjega dne. 

Sodnik Stanislav Jug je razsodil, da se predobravnavni narok do dokončnega mnenja o prištevnosti 49-letnika pred in med kaznivim dejanjem, preloži na nedoločen čas, obtoženi pa bo šel na večdnevno opazovanje na psihiatrični oddelek. 

Tanja Koračin Bohar, pooblaščenka pokojnikove družine, pa je v sodni spis že vložila odškodninski zahtevek.

Preberite še:

Spomnimo ...

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so bili 5. februarja, ob 18.30, obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Murske Sobote, v katerem je bila med pretepom poškodovana ena oseba.

Moški, ki je bil huje poškodovan, je kmalu zatem zaradi poškodb na kraju umrl.

Drugega udeleženca obračuna, Damirja Softića, 49-letnega, so izsledili kmalu za tem in ga zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico.«

Preiskovalni sodnik je zanj po zaslišanju odredil pripor, osumljenec pa je povedal, da se dogajanja ne spomni.

Po neuradnih informacijah Sobotainfo naj bi bil pokojni zaboden kar 39-krat.

Obtoženi, ki ima stalno bivališče v Bosni in Hercegovini, je bil do nedavnega zaposlen v podjetju Pomgrad, kjer je nato podal odpoved. Softić po poklicu strojnik, ki začasno biva na Slomškovi ulici v Murski Soboti, ima dva otroka, stara 13 in 23 let. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice