Slika je simbolična.
Ste vedeli, da je bil Ptuj lani prejemnik naziva mesta z najlepšimi javnimi stranišči? Ta titula letos potuje v Pomurje.

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen vsako leto podeli nagrade in priznanja za najbolj urejena javna stranišča v Sloveniji. Lani je ta naziv pripadel Ptuju. 

Mestna občina Ptuj je lani pridobila naziv najlepše urejenega javnega stranišča v kategoriji mestnih občin. V kategoriji ostalih občin si je prvo mesto prislužilo Krško, v kategoriji bencinskih servisov pa Petrol Mlake v smeri Italije. 

V sklopu akcije naj javnega stranišča pa je tudi letos potekal nagradni natečaj naj straniščne zgodbe in risbe. Zaradi epidemije tudi letos k sodelovanju niso povabili osnovnih šol, temveč le članek društva. 

Nagrado za risbo v kategoriji odraslih prejmeta člana društva Silvo Strajnšak in Jožef Magdič, oba iz Sekcije pomurske regije. 

Nagrado za risbo v kategoriji otrok prejme članica društva Jerneja Leskovšek, iz Otroške sekcije. Nagrado za izdelek na temo stranišč v kategoriji otrok prejme članica društva Lana Petrinec, iz Otroške sekcije.

Nagrado za izdelek na temo stranišč v kategoriji odraslih prejme član društva Anton Urnaut, iz Sekcije štajerske regije. Izdelek ima naslov: »Stranišče mojega otroštva«.

Velika nagrada letos v Mursko Soboto

Ocenjevanje javnih stranišč je potekalo v treh kategorijah, in sicer kategoriji mestnih občin, kategoriji ostalih občin in v kategoriji bencinskih servisov ob avtocestah po Sloveniji.

Nagrado za najlepše javno stranišče letos dobi Murska Sobota. 

A ena občina si je prislužila straniščno metlico. Tam imajo najslabše urejeno stranišče. Gre za Novo Gorico, ki je zbrala najmanj točk. Straniščno metlico pa so si letos prislužili tudi v Lenartu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice