Slika je simbolična.
Pešpot Ob Studenčnici je bila nedavno asfaltirana, to pa je dvignilo nekaj prahu. 

Po družbenem omrežju Facebook je zaokrožil zapis krajanke o asfaltiranju pešpoti Ob Studenčnici. 

»To je pešpot Ob Studenčnici, ki jo je Mestna občina Ptuj pred kratkim asfaltirala, kljub nestrinjanju večine nas krajanov na Bregu. Lahko bi bila drugače tlakovana, predlagali smo marsikaj. Ampak ne. Na koncu je morala obveljati njihova,« je zapisala uporabnica. 

V očeh stanovalcev bi naj šlo namreč za pešpot, a je ptujska občina javila policiji, da se tukaj lahko vozijo avtomobili. 

Nuška Gajšek: Dela so se izvedla na pobudo četrtne skupnosti 

Na objavo pa se je odzvala tudi županja Ptuja Nuška Gajšek. Zapisala je, da se je ureditev povezave izvedla v skladu s pobudo četrtne skupnosti Breg-Turnišče. 

Dodala je, da so se dela izvedla v skladu z veljavnim soglasjem zavoda za varstvo kulturne dediščine. V skladu s tem soglasjem se lahko v prvi fazi ureja kolesarska povezava Ob Studenčnici, v drugi fazi pa kolesarska povezava K Mitreju. 

Letošnjega septembra je bilo pridobljeno še eno kulturnovarstveno soglasje za izvedbo širine asfaltiranega dela vozišča Ob Studenčnici, kar pa ni bilo izvedljivo, ker ni soglasij lastnikov zemljišč za poseg. 

Pot Ob Studenčnici je tako kategorizirana kot javna pot. To pomeni, da se lahko uporablja za javni promet vozil, dostopov. Tako je ostalo od pričetka kategorizacije cest. Eden izmed stanovalcev območja ima dostop zgolj po tej cesti, tako se dostopa ne more preprečiti. 

Komentarji (1)

Sv. Jurij (ni preverjeno)

Če je pot namenjena prometu z vozili, bi morala biti tako tudi urejena. Ko bo prišlo do kake nesreče, pa spet ne nihče nič kriv. Sicer pa ni jasno zakaj občina rešuje problem enega dostopa do hiše? Povezovalne poti so stvar občine, dostopi do ene ali dveh hiš pa tistih posameznikov, ki se odločijomgraditi na takšnem mestu. Ampak eni so pač privilegirani in jim občina uredi dostop.

Starejše novice