V uradni objavi na svojem Facebook profilu so poudarili, da spremljajo dogajanja z veliko pozornostjo in izrazili podporo programom regionalnega RTV centra Maribor.

Mestna občina Ptuj je izkazala globoke pomisleke ob novicah o potencialni ukinitvi regionalnega programa Radia Maribor in Televizije Maribor. 

Občina opozarja na že obstoječ neenakopraven položaj severovzhodne regije in centralizacijo, ki bi se s tem lahko še okrepila.

V pismu so zapisali: »Lokalne skupnosti iz severovzhodne regije se že tako soočamo z velikokrat neenakopravnim položajem in centralizacijo. Da smo slišani in videni, gre pripisati prav regionalnim radio in televizijskim postajam in novinarjem, ki s svojimi prispevki poročajo o našem delu, težavah, s katerimi se soočamo občine iz naše regije, o projektih, ki jih izvajamo, o dogodkih v naših občinah, o tradicionalnih festivalih. 

Tudi o naravnih nesrečah in požrtvovalnosti gasilcev, civilne zaščite in drugo.«

Bi ukinitev prinesla še manj medijskega poročanja iz teh koncev?

Na občini izražajo skrb, da bi morebitna ukinitev programa pomenila še manj poročanja in vsebin iz severovzhodne regije, ki je že sicer prikrajšana za medijsko pozornost.

Hkrati opozarjajo, da prebivalci te regije enako prispevajo k RTV naročnini in kot državljani Slovenije apelirajo na razmislek o morebitnih ukrepih, ki bi lahko še dodatno omejili medijsko pokritost določenega dela Slovenije.

»Ne predstavljamo si posledic načrtovanih ukrepov, ki bi medijsko še bolj ohromile določen del Slovenije. Vendarle pa RTV naročnino plačujemo vsi, tudi mi iz severovzhodne regije smo državljani Slovenije, zato apeliramo na vas, da razmislite o morebitnih ukrepih ukinjanja še tako pomembnih programov in brisanja z medijskega zemljevida,« so še zapisali.

Starejše novice