Gradnja ptujskega urgentnega centra bi se letos vendarle lahko začela. Ministrstvo za zdravje bo namreč v proračunu 2020/2021 za omenjeni projekt zagotovilo dodatna manjkajoča sredstva v višini 1,7 milijona evrov.

To so se na današnjem sestanku dogovorili predstavniki ministrstva, ptujske bolnišnice in tamkajšnjih lokalnih skupnosti. 

Celotna vrednost investicije znaša 1,5 milijona 

Kot so še pojasnili na pristojnem ministrstvu, tako celotna vrednost investicije znaša okoli 5,1 milijona evrov. Ministrstvo je doslej zagotovilo dobrih 2,5 milijona evrov, Splošna bolnišnica Ptuj nekaj več kot 230.000 evrov, lokalne skupnosti 300.000 evrov, regijska podjetja pa v obliki donacij nekaj več kot 320.000 evrov, poroča STA.

Za zdaj so se odrekli gradnji še enega nadstropja

S tem je zaprta finančna konstrukcija za gradnjo urgence, a so se zato na Ptuju za zdaj morali odreči gradnji še enega nadstropja, kamor so želeli umestiti nove prav tako potrebne prostore. Vendar to po besedah direktorice bolnišnice Anice Užmah vseeno ostaja njihov cilj, morda tudi že v času izvedbe projekta.

Jeseni razpis za izbiro izvajalca

Kot je po današnjem sestanku Užmahova povedala za STA, so že pristopili k pripravi idejne zasnove za novi projekt, izbiri projektanta ter pripravi razpisne dokumentacije. To naj bi pripravili do jeseni, ko naj bi izvedli tudi razpis za izbiro izvajalca. 

»V zimskih mesecih bi lahko izbrali izvajalca, takoj spomladi pa bi se lotili začetka gradnje,« je časovnico v primeru, da ne bo nobenih zapletov, opisala Užmahova, ki je zadovoljna z izidom sestanka kljub racionalizirani verziji, medtem ko bo sam urgentni center takšen, kot so ga tudi načrtovali, poroča STA.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Spet podpirajo (nepreverjen)

medicinjsko mafijo - skrij se pred mafijsko inekcijo

Starejše novice