Vir: Osebni arhiv Eve Kosi
Ko hobi preraste v nekaj več. Mlada mamica Eva si je med porodniškim dopustom čas krajšala s kreiranjem unikatnega nakita, nekaj kar še počne danes.

Prekmurje je bogatejše za še eno ustvarjalko, izpod rok lokalne kreatorke Eve Kosi namreč nastajajo osupljivi in edinstveni uhani Maam

Predstavnice nežnejšega spola bodo tako odslej svoj videz dopolnile z domiselnim in elegantnim nakitom mlade mamice in novopečene ustvarjalke unikatnih izdelkov. 

Želela delati 'nekaj zase'

Evina karierna pot bi marsikoga presenetila, saj le ta nima nobene povezave z ustvarjanjem, kot pojasnjuje mlada podjetnica, je to njen prvi podvig na tem področju.

Eva, ki je od zmeraj posedovala smisel za estetiko in kreiranje, dela namreč v zdravstvu, njeni ustvarjalni začetki pa segajo v čas porodniškega dopusta, z izdelovanjem nakita se je začela ukvarjati šele pred kratkim.

»Lahko bi rekla, da sem bila vedno ustvarjalna, je pa bilo za to po navadi premalo časa, saj so bile v ospredju druge stvari.

Poleg službe nisem niti toliko razmišljala, da bi v prostem času lahko ustvarjala. Ideja se je porodila šele pred nekaj meseci med porodniškim dopustom, ko sem želela delati 'nekaj zase', saj je običajen dan mamic pretežno usmerjen na otroka.«

Pozitivni odzivi bližnjih ji dali motivacijo za naprej

Da bi prekinila monotonost dni, je med tem, ko je njen nekajmesečni dojenček spal, začela spremljati videe o izdelavi nakita in se konec koncev na lastno iniciativo naučila izdelovati čudovitih uhanov. 

Pri iskanju navdiha si je pomagala s spletom, predvsem s spletno platformo Pinterest, v pomoč pa ji je bilo tudi družbeno omrežje Instagram, kjer je začela spremljati različne profile, na podlagi katerih so se ji porodile nove, sveže zamisli.

Pozitivni odzivi motivacija za naprej

Naposled je padla odločitev, da je skrajni čas, da iz idej nastanejo izdelki, tako je kupila ves potrebni material in naredila prvi par 'poskusnih' uhanov

»Moram priznati, da sprva nisem niti približno pomislila, da bi izdelke javno predstavila. Ker sem perfekcionistka, sem vedela, da bi morala biti res zadovoljna z izdelkom, da bi ga komu pokazala, kaj šele prodala.

Ko so izdelke videle mama, babica in prijateljice pa sem dobila toliko spodbudnih besed, da sem začela razmišljati, da bi mogoče res lahko objavila kakšno fotografijo. In po prvih nekaj objavah so se vrstili pozitivni odzivi, ki so mi dali motivacijo za naprej,« je za Sobotainfo o svojih začetkih spregovorila Eva. 

Eleganca in kakovost na prvem mestu 

Eva pa se zaenkrat ne želi imenovati podjetnica, kot razlaga, z drugimi deli nekaj kar jo veseli: »Raje povem, da svoj hobi delim z drugimi, saj delam, kar me veseli. Kmalu grem nazaj v službo, zato bo to nekakšna popoldanska dejavnost.«

Izbira materiala pa ji je vzela kar nekaj časa, pri iskanju snovi, ki bo imela eleganten videz, hkrati pa tudi kakovost je bila precej skrbna:

»Vedela sem samo, da želim osnovo v zlati barvi. Potrudila sem se, da sem na spletu našla osnove za uhane iz medicinskega jekla z zlato prevleko, saj želim, da nakit ohrani svojo barvo in tudi, da je varen za uporabo

Za okras pa dodaja obeske iz polimernega peska, prave sladkovodne bisere in prave lomljence poldragih kamnov (ametist, amfitrit).

Barve kombinira po občutku.

Ganljivo in sentimentalno ozadje imena 

In kaj se skriva za imenom Maam?

Kar se tiče imena, je želela, da bo kratko, da si ga lahko stranke tudi hitro zapomnijo. Seveda, pa je želela, da ima neki pomen. 

Tako se je domiselno poigrala s črkami in nastalo je kratko, a unikatno ime z dodano sentimentalno vrednostjo: 

»Ker sem pred kratkim postala mama je ime kombinacija teh črk, le v zame malo bolj elegantni obliki. Zdi se mi, da ime tudi dobro opiše mene in moj stil.«.

Kombinacija elegance, ženstvenosti in minimalizma

Eva zaenkrat ostaja zgolj pri izdelavi uhanov, na Instagram profilu boste lahko zasledili nekaj stalnih kolekcij, ki pa bodo na voljo v različnih kombinacijah barv.

Stranke se bodo občasno razveselile tudi 'limited edition' nakita, torej uhanov, ki bodo na voljo samo ob določenem času in ne bodo del stalne ponudbe.

Idej za prihodnost ji ne zmanjka

Evine ambicije pa se ne končajo tukaj, nadobudna ustvarjalka že razmišlja o tem, da bi svojo ponudbo popestrila z dodatnim nakitom

»Imam tudi že ideje o verižicah in zapestnicah, ki pa jih je potrebno še dodelati. Delam uhane kakršne bi sama nosila, torej neko kombinacijo elegance, ženstvenosti in minimalizma

Eva si v upanju, da bodo damam všeč njeni izdelki, le te želeli predstaviti širši javnosti, ob tem pa ji stojijo ob strani najbližji, prijateljice in tudi drugi, ki so začeli spremljati njen profil. 

Starejše novice