Slika je simbolična.
Ste tudi vi opazili, da se v nekdanji trgovini Pika nekaj dogaja? Preverili smo in ugotovili, da bo Ptuj prav kmalu dobil novo sladoledarno. 

Poklicali smo Amirja Demirija, lastnika nove sladolednice na Ptuju. A na Ptuj ne prihaja le še ena sladolednica - znano mariborsko ime bo zaživelo tudi na Ptuju. K nam prihaja Lastovka. 

Lastovka ima že več lokacij v Mariboru, odločili pa so se, da svojo ponudbo razširijo še v najstarejše mesto, na Ptuj. 

A zakaj ravno k nam? Amir Demiri za Ptujinfo razkrije, da so se odločili svojo ponudbo razširiti na Ptuj zaradi povpraševanje. Pove, da so že v Mariboru redne stranke Ptujčani, ki se pripeljejo na kepico njihovega sladoleda. 

Nekdanja Pika dobiva novo podobo

Ptujčani in Ptujčanke pa ste najbrž že opazili, da nekdanja trgovina Pika, sicer nasproti šolskega centra, dobiva popolnoma novo podobo. 

Prav na tej lokaciji bo kmalu zaživela nova sladolednica. Demiri za Ptujinfo razkrije, da bi lahko vrata odprli že v sredini maja, a točnega datuma zaenkrat še nimajo. 

Njihova ponudba bo zajemala sladoled, podobna bo ponudbi v Mariboru: »Ponudba bo kot v Mariboru, sladoled, to je to kar znamo najboljše,« pove Amir Demiri. 

Začelo se je leta 1925 ...

Zgodba se je v Mariboru začela pred skoraj sto leti. Praded Šerifa Demirija je prišel iz Makedonije v Maribor zaradi ljubezni, pravljico o sladoledu pa je začel pisati njegov ded 42 let nazaj. Znanje in tradicija sta se prenašali iz generacije v generacijo.

Prva sladoledica, mali kiosk rdeče barve, je stal na Smetanovi ulici. V osemdesetih letih so odprli še sladolednico na Partizanski, nato še na Trgu revolucije. Šerifov brat je nato odprl še poslovalnico v Limbušu, njegov nečak pa sledi sladkim stopinjam še na Ptuju. 

Komentarji (1)

Domen (ni preverjeno)

Ptuj bo res dobil odličen sladoled, kljub temu pa še vedno ne bo najstarejše mesto. Nehajte ponavljati ta zlagani turistični slogan.

Starejše novice