S 1. julijem se je na pot po ptujskih ulicah ponovno podal mestni avtobus. K obstoječim linijam je dodana nova linija Turnišče.

Preventivni ukrepi za zajezite širjenja okužb z novim koronavirusom so se dovolj razrahljali, da so lahko na avtobusih spet zasedeni vsi sedeži in stojišča. Zato so se na Mestni občini Ptuj odločili, da spet začne obratovati mestni avtobus. 

Županja Nuška Gajšek je povedala, da bi ta v času najstrožjih ukrepov lahko vozil le tri potnike, kasneje pa deset.

V izogib slabe volje in tega, da bi morali šoferji potnike puščati na postaji, mestnega avtobusa zato do zdaj niso vzpostavili. 

Linije ostajajo enake, dodana je linija Turnišče

S 1. julijem začne obratovati tudi nova linija Turnišče, ki je bila sicer predvidena že pred epidemijo. 

Gajškova dodaja, da potekajo dogovori med občino, Arrivo in ministrstvom za infrastrukturo, da bi na Ptuju vzpostavili integrirane prevoze in tako povezali vse četrtne skupnosti s središčem mesta.

To pomeni, da bi združevali potniški promet, šolske prevoze in redne avtobusne linije. Na občini upajo, da jim bo te načrte uspelo realizirati že do začetka naslednjega šolskega leta. 

Kot pojasnjuje Gajškova, je cilj občine vzpostaviti mestni potniški promet po vzoru Maribora in Ljubljane, kjer se bo mogoče iz vsake četrtne skupnosti z avtobusom odpeljati v mesto in iz središča v druge četrtne skupnosti. 

Starejše novice