Slika je simbolična.
V Murski Soboti je potekal drugi krog Državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije.

V Murski Soboti je potekalo že 55. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Drugi krog državnega srečanja je potekal 28. in 29 junija, s področja Spodnjega Podravja in Prlekije pa se je predstavilo kar sedemnajst raziskovalnih nalog. 

Med vsemi temi je deset raziskovalnih nalog prejelo srebrno priznanje, sedem pa odlično odlično zlato priznanje. 

Osnovna šola Ormož pobrala kar dve zlati priznanji

Sedem raziskovalnih nalog iz Podravja in Prlekije je prejelo zlato priznanje. Na Osnovno šolo Ljudski vrt je šlo eno zlato priznanje za nalogo o aktiviranem biooglju ter vplivu tega na deževnike. 

Dve zlati priznanji je pobrala tudi Osnovna šola Ormož z motoričnim parkom Ormož in ormoško vinsko pipo. Osnovna šola Breg je prav tako pobrala zlato priznanje za raziskovalno nalogo z naslovom Moj prispevek k ohranjanju narave: Zmanjševanje ogljičnega odtisa z uporabo mobilne aplikacije. 

Nekaj zlatih priznanj pa so pobrale še haloške šole. Osnovna šola Cirkulane - Zavrč je raziskovala besedje iz pomenskega polja običajev in praznikov v belanskem govoru, Osnovna šola Anice Černejeve Makole pa je pobrala zlato priznanje za alternativne fotografske postopke. 

Osnovna šola Gustava Šiliha je prejela zlato priznanje za nalogo o kemijskih poskusih. 

Deset srebrnih priznanj za Podravje in Prlekijo

Osnovna šola Ormož je poleg dveh zlatih pobrala tudi eno srebrno priznanje. Raziskovali so kolesarjenje v šolo. Dve srebrni priznanji je pobrala tudi Osnovna šola Velika Nedelja. Ukvarjali so se z viničarstvom in o svoji šoli v virtualnem svetu iz kock. 

Tudi osnovna šola iz Leskovca je pobrala srebrno priznanje, pisali pa so o aktualni temi koronastresa. Osnovna šola Olge Meglič je pobrala dve srebrni priznanji, raziskovali pa so nacionalna preverjanja iz slovenščine in vpliv učitelja pri poučevanju na daljavo. 

Osnovna šola Pohorskega odreda je pisala o trgovini, obrti in industriji, Osnovna šola Antona Ingoliča pa o dietah. Oboji so si prislužili odlično srebrno priznanje. 

Učenci osnovne šole Kidričevo so pisali o božiču in raznolikosti, učenci iz Slovenske Bistrice pa o učenju snovi skozi virtualni svet. 

Sedem nalog območja Podravja in Pomurja je prejelo odličen bron

Bronasto priznanje je prejela grajenska podružnica Ljudskega vrta, raziskovali pa so vpliv bazičnih živil na želodčno kislino. 

Osnovna šola Mladika je prejela bron za odkrivanje rodovitne prsti dreves, Osnovna šola Gustava Šiliha Laporje pa za nalogo o učenju med epidemijo. 

Osnovna šola Antona Ingoliča je raziskovala demografske spremembe Pragerskega, v Markovcih pa so raziskovali ljudske pesmi svojega kraja. 

Elektro računalniška šola na Ptuju je do brona prišla z nalogo o vplivih povečanja ferkvence procesorja na njegovo delovanje, ormoška gimnazija pa je analizirala ženske like v Disneyevih animiranih filmih. 

Vse naloge si lahko preberete na tej obarvani povezavi. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice