Foto: Jure Banfi
Veter povzročal težave na severovzhodu države.

Veter, ki je po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje težave povzročal predvsem na severovzhodu države, je botroval okvari razdelilnih transformatorskih postaj Ljutomer in Murska Sobota, skupaj je bilo brez električne energije prek 3000 odjemalcev, in odpihnil nekaj streh.

Okvare se po pojasnilih Elektra Maribor aktivno odpravljajo.

Najprej je po 13. uri prišlo do okvare v razdelilni transformatorski postaji Ljutomer, zaradi česar je na izvodu VOD Ormož brez električne energije ostalo 1641 odjemalcev, ob 14. uri zaradi pa je zaradi okvare v razdelilni transformatorski postaji Murska Sobota na izvodu VOD Selo enaka usoda pričakala še 1630 odjemalcev.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so v obeh primerih posredovali delavci Elektra Maribor, ki so okvari odpravili.

V Elektru Maribor so pojasnili, da okvare, ki jih ni bilo malo, aktivno odpravljajo, predvidoma še danes naj bi jim uspelo vzpostaviti preskrbo z električno energijo za vse prizadete odjemalce.

Veter razkrival tudi strehe

Iz objav na spletni strani uprave za zaščito in reševanje pa je mogoče razbrati, da je veter razkrival tudi strehe, zaradi česar so nekajkrat posredovali gasilci.

Okoli 13.30 so tako na Ptujski cesti na Pragerskem gasilci namestili par strešnikov, ki jih je močan veter odnesel s strehe stanovanjske hiše.

Veter je poškodoval tudi pločevinasto kritino objekta na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici, ki so jo nato gasilci ponovno pritrdili. V naselju Krasna v občini Poljčane pa so gasilci na stanovanjski hiši popravili vetrno oblogo in namestili nekaj odkritih strešnikov.

Jutri bo deževno, možna tudi kakšna nevihta

V ponedeljek bo deževno. Predvsem v južni Sloveniji bo možna tudi kakšna nevihta. Dopoldne bo v Prekmurju in na Štajerskem še pihal južni veter, ob morju jugo, ki bo čez dan ponehal.

Meja sneženja bo med 1200 in 1600 metri nadmorske višine. Popoldne bo zapihal severni veter, na Primorskem proti večeru burja. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala, napoveduje agencija za okolje.

Uprava za zaščito in reševanje je opozorila tudi na možno razlivanje rek in manjših vodotokov.

Starejše novice