Prečesali smo nepremičninske portale in zasledili, da se v Mariboru prodajajo ali oddajajo mnogi znani lokali z dolgoletno tradicijo. Zbrali smo nekaj najbolj opaznih, ki so pojavili na nepremičninskem trgu.

Opazili smo, da se na mariborskem območju prodaja več gostinskih lokalov, nekateri z večletno tradicijo. Ali lahko množični prodaji in oddaji lokalov pripišemo trenutno vsesplošno draginjo, za zdaj še ni jasno.

Tako smo zbrali nekaj nepremičninskih oglasov prodaje znanih lokalov na območju štajerske prestolnice.

Picerija Trattoria Padrino na Taboru

Na Taboru se prodaja gostinski lokal Trattoria Padrino z več kot dvajsetletno tradicijo. Picerija je trenutno v obratovanju.

Lokal je velikosti 290 kvadratnih metrov in se prodaja za kar 529.000 evrov.

Nekdanji Rico Torres

Prodaja se poslovni prostor za gostinsko dejavnost v mestni četrti Koroška vrata v Mariboru, kjer se je pred leti nahajala mehiška restavracija Rico Torres.

Lokal, ki trenutno ne obratuje, meri 247 kvadratnih metrov in obsega restavracijo, kuhinjo, sanitarije in tehnične prostore. Prodajna cena pa je 247.000 evrov.

Nekdanji nočni klub Mamut

Na križišču Partizanske in Mlinske ulice, natančneje nasproti glavne avtobusne postaje Maribor, se prodaja gostinski lokal, v katerem je nekoč obratoval nočni klub Mamut.

Lokal meri nekaj več kot 51 kvadratnih metrov in se nahaja v polkleti poslovno-stanovanjskega objekta. Njegova cena znaša 45.000 evrov.

Alf na Lentu

Na Lentu, natančneje v Splavarskem prehodu, se prodaja gostinski lokal, v katerem trenutno obratuje restavracija Alf. V oglasu piše, da najem z odkupom ni možen, kakšne večje investicije pa ob nakupu niso potrebne.

Gostinski lokal je velik 163 kvadratnih metrov in se sicer prodaja z vso opremo, prevzem pa naj bi bil možen takoj z možnostjo nadaljevanja dejavnosti. Lokal se prodaja za 220.000.

Piccaso 

Na vogalu Smetanove in Strossmayerjeve ulice, v neposredni bližini Slomškovega trga, se prodaja poslovni oziroma gostinski objekt. Gre za stavbo, v kateri se nahajata kavarna in restavracija Picasso.

Gre za večje gostišče, ki je urejeno v treh etažah, s skupno površino v velikosti 655 kvadratnih metrov. Prodaja pa se za 850.000 evrov.

Holmes Pub na Taboru

Na Taboru, natančneje na Žitni ulici, se prodaja zelo znan in obiskan gostinski lokal Holmes Pub.

Lokal je bil v celoti prenovljen let 2007 in nato še dodatno leta 2020. Velik je 297 kvadratnih metrov, pri čemer zunanja terasa obsega 101 kvadratni meter.

Prodaja se popolnoma opremljen z všteto zalogo pijač in materiala, in sicer za 619.000 evrov.

Pizzeria Rudi na Taboru

Na Taboru, v bližini Mercator Centra, se prodaja Pizzeria Rudi. V oglasu na nepremičninskem portalu Nepremičnine.net je zapisano, da je lokal v neprekinjenem obratovanju od leta 1984.

Restavracija se prodaja za 1.100.000 evrov, lastnik pa jo zamenja tudi za hišo na slovenski ali hrvaški obali.

Kavarna Stil Burger na Koroški cesti

V pritličju stanovanjskega bloka na Koroški cesti se prodaja gostinski lokal, poznan tudi kot Stil Burger.

Lokal je velik 210 kvadratnih metrov in obsega predprostor s točilnim pultom, gostinsko sobo, kuhinjo za pripravo hitre hrane, sanitarije, lokal pa obsega tudi kletne prostore, ki so preurejeni v dve večji sobi za zaključene družbe. Lokal se prodaja za 135.000 evrov.

Fuego

V neposrednem središču mesta, med Glavnim trgom in Lentom, se prodaja klub Fuego. Gre za lokal z dolgoletno tradicijo, ki že vrsto let služi kot nočni klub.

Lokal, ki obsega 147 kvadratnih metrov površine, se prodaja za 300.000 evrov.

Konteiner burger na Tržaški

Lastnik zaradi selitve prodaja utečen gostinski posel oziroma Konteiner burger na Tržaški cesti 1, natančneje na parkirišču trgovin Obi in drugih trgovin.

Gre za 45 kvadratnih metrov velik objekt, ki se prodaja z inventarjem in zalogo. Njegova cena je 75.999 evrov.

Starejše novice