Od leve proti desni: Branko Marinič, Alenka Čeh, Franci Mihelič, Janez Pernek.
Na Vidmu pri Ptuju je potekala slovesna otvoritev prostorov, ki bodo mnogim olajšali opravke.

Na Vidmu pri Ptuju so danes ob 9.00 odprli nove poslovne prostore pošte s številko 2284. Celotna naložba je Pošto Slovenije stala pol milijona evrov. 

Novi prostori na Vidmu so opremljeni s tremi informatiziranimi delovnimi mesti, urejen je prostor za pismonoše ter prostor za razkladanje in nakladanje paketnih pošiljk. Obenem bo več prostora za stranke, ki jim bo namenjenih tudi več parkirišč.

Na pošti dvanajst zaposlenih za 2531 gospodinjstev

Pošta na Vidmu bo izvajala storitve na območju, kjer je 2531 gospodinjstev. Na pošti je dvanajst zaposlenih, od tega trije na okencih in devet pismonoš. 

Na slavnostni otvoritvi so objekt namenu predali župan Vidma Branko Marinič, vodja pošte Vidma pri Ptuju Alenka Čeh, predsednik nadzornega sveta pošte Franci Mihelič in direktor mariborske poslovne enote Janez Pernek

Do leta 2025 vsako leto za 35 milijonov investicij

Pošta Slovenije v zadnjih letih sicer pospešeno vlaga v posodobitev, informatizacijo in avtomatizacijo poslovanja. Tako bodo do leta 2025 vsako leto namenili kar 35 milijonov za investicije. 

Pošta vzpostavlja tudi sodobne oblike točk za sprejem in izročanje pošiljk. Tako imajo po Sloveniji 24 paketomatov, dve samopostrežni enoti, naslovnikom pa so na voljo mesta na Petrolih in Molih ter mreža 450 paketnikov. 

Strankam je pa na voljo tudi spletna aplikacija Pošlji paket, s katero lahko pripravijo pošiljko za pošiljanje kar doma in jo nato oddajo v prenos na najbližji poštni poslovalnici ali v paketomat. 

Starejše novice