Vir: Policijska uprava Maribor
V Ledni dvorani Maribor se je danes odvila finalna prireditev 15. Otroške varnostne olimpijade, na kateri so se osnovnošolci preizkusili v znanju in preverjanju spretnosti s področja varnosti.

Zbralo se je 22 najboljših ekip z območja celotne policijske uprave. 

»Gre za preventivni projekt naše policijske uprave, ki ga pripravljamo že vse od leta 2006, in pri katerem se osnovnošolci med seboj pomerijo v znanju s področja varnosti in različnih spretnosti,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor. 

Dodajajo, da osrednji namen ni tekmovalnost, pač pa igrivo in zabavno pridobivanje koristnega znanja o varnosti in samozaščitnem ravnanju.

Najmlajši pokazali obilo znanja

Današnji finale je otvorila državna sekretarka na Ministrstvu za notranje zadeve Helga Dobrin, ki je med drugim dejala: »Varnost je potreba in dobrina vsakega med nami, kar moramo ceniti. Naše najbližje, še posebej pa vas, dragi otroci, želimo zaščititi pred slabim. Prav zato se je o varnosti in o tem, kako se zaščititi, treba nenehno pogovarjati, se o tem učiti in na tak način aktivno soustvarjati varno okolje.«

Direktor Policijske uprave Maribor Donald Rus je ob tej priložnosti pohvalil najmlajše, ki so pokazali obilo znanja in odlične spretnosti, ter se tako uvrstili med najboljše: »Policisti smo ponosni na vas, na vaše znanje. Verjamem, da so to praktična znanja, ki vam bodo koristila tudi v prihodnje.«

Otroci so se pomerili v več zabavnih disciplinah, sestavljali so logotipe interventnih služb, se podali na spretnostno vožnjo s kolesom, izvedli požarno vajo, odgovarjali na vprašanja o splošni, požarni, kibernetski varnosti, varnosti v cestnem prometu, ter tako preverili svoje znanje o poznavanju, preprečevanju in odpravljanju posledic vsakodnevnih nevarnih situacij. 

Prvo mesto so osvojili otroci Osnovne šole Cirkulane - Zavrč, drugo Osnovne šole Jakobski dol in Osnovne šole Videm - Podružnica Sela. 

Starejše novice