V Termah Lendava naj bi prišlo do šokantnega incidenta, v katerega naj bi bil domnevno vpleten kar nov lastnik iz Madžarske.

Družina Vidic iz Litije se je letos prvič odločila, da bo del dopusta preživela v Sloveniji, doslej so namreč zmeraj počitnikovali na Hrvaškem ali v Črni Gori, piše Klavdija na svojem blogu Izberi modro. V oči jim je padla ponudba Term Lendava in tako so preko agencije rezervirali termin in se 25. julija odpravili v Prekmurje unovčiti turistične bone. 

Prvi dan je bil deževen, zato se kopat na bazen niso šli, ker so se odločili, da se bodo zaradi koronavirusa kopali le na zunanjih bazenih. Ko so naslednji dan odšli do zunanjih bazenov, pa so naleteli na kup težav, saj je prehod do njih možen le preko notranjih bazenov in so zaradi pokvarjenega dvigala morali otroški voziček nositi po stopnicah.

»Vseeno sva potrpela stopnice, da so le lahko uživale v vodi. Vendar Terme Lendava glede bazenov in stopnic po mojem mnenju resnično niso prilagojene za družine z majhnimi otroki,« navede Klavdija prvi vtis ob obisku pomurskih term. 

Lastnika naj bi zmotil otrokov jok

Po kopanju pa naj bi družina na večerji doživela nepričakovan ledeni tuš. Ko se je Klavdija odpravila po sladico, je njena, okoli dve leti stara punčka Sofija začela jokati v naročju očeta. Ob vrnitvi mamice k mizi pa je k njim pristopil moški, ki naj bi se kasneje predstavil kot lastnik in šokiral nič hudega slutečo družino s svojimi besedami.

»Naju je vprašal, če bo Sofija jokala vsak dan in odgovorila sva mu, da ne. Nato nama je rekel, da če bo še kdaj jokala, naj si poiščemo drug hotel, saj je on lastnik in to je rekel na res grozen neprimeren način in v istem hipu je odšel stran. Zato smo le vstali od mize, pustili večerjo in pijačo ter odšli iz restavracije pakirat stvari, da bi lahko čim prej odšli stran iz hotela in od lastnika, ki ne mara otrok,« piše slovenskega blogerka. 

Odjavili naj bi se sicer lahko šele zjutraj, saj je bil takrat šele prisoten šef recepcije, takrat pa je zgrožena družina še enkrat naletela na nesramnega lastnika. 

»Zjutraj sem lastnika sicer srečala na recepciji, vendar me ni želel niti pogledati kaj šele, da bi koga pozdravil od zaposlenih ali gostov. S seboj je imel še sina, ali vnuka, čeprav sem bila prepričana, da takšen brezsrčni človek, ki ne mara otrok, zagotovo nima svojih,« je še ostra mamica treh otrok. 

Kakšne razmere vladajo v Lendavi?

Reklamacijo je podala tudi agenciji, kjer so bili zgroženi in obljubili, da bodo uredili zadevo s hotelom, a da zaradi nedavne menjave lastnikov težko vzpostavijo kontakt s hotelom.

Vidičeva je sicer za Sobotainfo povedala še, da njihov primer naj ne bi bil osamljen, saj da je slišala za podobno slabe izkušnje drugih v Termah Lendava po menjavi lastnika. 

»Menda ima takšen odnos tudi z zaposlenimi tako, da že iščejo nove službe. Kolikor so mi povedali, želi lastnik zamenjati ime term in tudi goste ter vse ostalo,« nam je še zaupala. 

Za potrditev ali zavrnitev resničnosti navedb smo se obrnili na Terme Lendava, ampak njihovega odziva še nismo uspeli pridobiti, ne preko elektronske pošte in ne preko telefona. 

Péter Molnár, direktor Term Lendava

Nov lastnik družbe Terme Lendava je sicer podjetje Comitatus-Energia. Kot so zapisali v odločbi Javne agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence ob potrditvi prevzema, je bilo podjetje Comitatus-Energija ustanovljeno leta 2011 z namenom ustanavljanja manjših elektrarn, ki pa od leta 2014 ne izvaja nobene poslovne dejavnosti, nima zaposlenih in je dejavno predvsem kot projektna družba.

Gre za podjetje v 100-odstotnem lastništvu Madžarske, vendar lastniške pravice dejansko izvaja podjetje Magyar Nemzeri Vagyonkezelő Zrt., ki je neodvisno podjetje, ustanovljeno za namene upravljanja madžarskega državnega premoženja. Slednje nima podjetij v svoji lasti, ampak preko izvajanja lastniških pravic upravlja podjetja s kapitalsko naložbo države Madžarske.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Sreda (nepreverjen)

Tam me ne vidijo. Slišal podobno zgodbo v roku 14dni. Eni res niso za to.

oldcat (nepreverjen)

Cigani da jih ni sram!!!

Danvid (nepreverjen)

Po frisu se mu vidi kak kreten je.

Danvid (nepreverjen)

Na gobec bi ga 100% pred vsemi 'prisežem, da se meni to zgodi.

Haja (nepreverjen)

Naredi naj hotel samo za odrasle in zadeva je rešena. Teh je po svetu vedno več. Mogoče bo celo več gostov, ki želijo dopust preživeti v miru.

Boštjan (nepreverjen)

Spravil bi te do joka, prokleti pištek!!!

Mimi123 (nepreverjen)

kupite Madžarsko LOL

Enja (nepreverjen)

Zanimiv članek😊. Nov lastnik govori mađarski... je prijazen gospod ima pa ogromno dela in ne verjamem da bi se spuscal v kaj takega kot tu pise. Morda bil kaksen gost ki se je malo ven vrgel? Tu nekaj neeee stima.

Starejše novice