Vir: Facebook profil Maline Lobnik
Neurja, ki so pustošila po celotni Sloveniji, so v sredo prizadele tudi nasad malin Lobnik v občini Hoče - Slivnica.

Mitja Lobnik je med študijem kmetijstva na magistrskem študiju Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru začel svojo poslovno pot v kmetijstvu, čeprav ne prihaja s kmetije.

Na najeti površini v Hočah je ustvaril nasad malin pod blagovno znamko Maline Lobnik. Njegov osnovni cilj je ljudem ponuditi kakovostne ter lokalno pridelane maline.

Na družbenih omrežjih je zapisal: »Ko narava reče 'dovolj', je to njena zadnja beseda. Ni ji potrebno ponavljati, da kdo ne bi razumel. Nas pa vedno znova opomni, zadnje čase vse pogosteje.«

Po lanskem neurju, ko je nevihta poškodovala precejšnji del nasada, je v neurje v tem tednu namreč pustilo še večje, katastrofalne posledice.

Veter uničil vso konstrukcijo in folije

Kot je sporočil na družbenih omrežjih, je orkanski veter uničil popolnoma vso konstrukcijo in folije, pod katerimi pridelujejo maline. 

Dodaja, da je rušilni veter več kot tri metre visoke loke poravnal praktično do tal. Veter je s svojo močjo polomil precej betonskih stebrov in poškodoval poganjke malin. 

»Po vseh pregaranih dneh, ranih jutrih, delovnih praznikih in vikendih ostaja razočaranje, ki ga je potrebno sprejeti in navsezadnje iti naprej. Kako pa, še trenutno niti sami ne vemo,« je še zapisal.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice