Vir: Facebook, Maline Lobnik
Uspešna zgodba se piše v Hočah, kjer je Mitja Lobnik zasadil nasad malin in ustvaril blagovno znamko Maline Lobnik. Po tem, ko jih je prizadela pozeba in nato suša, se je nedavno poslovila še Mitjeva mama. V njen spomin je delil čustven zapis.

Mitja Lobnik je med študijem kmetijstva na magistrskem študiju Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru začel svojo poslovno pot v kmetijstvu, čeprav ne prihaja s kmetije.

Na najeti površini v Hočah je ustvaril nasad malin pod blagovno znamko Maline Lobnik. Njegov osnovni cilj je ljudem ponuditi kakovostne ter lokalno pridelane maline.

»Da sem idejo realiziral, je bilo potrebno veliko poguma. Vendar sta močna želja in jasen cilj poskrbela, da se je korak za korakom vse teoretično znanje pričelo pretvarjati v prakso. Da je lokalno pridelana hrana še posebej iskana, se je izkazalo po izjemnem povpraševanju po tem jagodičastem sadju,« pravi Lobnik.

Kljub velikemu uspehu pa je za njimi težko leto. Sprva jih je prizadela spomladanska pozeba, ki ji je sledila velika vročina in suša.

»Nato je neurje junija uničilo večino konstrukcije, pod katero pridelujemo maline. S skupnimi močmi in pomočjo prijateljev smo uspeli popraviti in na novo postaviti tunele, pod katerimi pridelujemo maline,« je za Mariborinfo povedal Mitja Lobnik.

Nato se je tik pred začetkom sezone malin poslovila njegova mama, ki je izgubila bitko s težko boleznijo.

»To nas je povsem zlomilo in v tistem času žal nisem bil pripravljen speljati sezone malin kot v prejšnjih dveh letih. Potreboval sem samo mir in svoj čas,« pravi Lobnik.

V spomin svoji mami je na družbenem omrežju Facebook delil tudi čustveni zapis. »Borba. Mislim, da nas bo ta borba prav vedno spominjala na letošnje leto. Leto, ko se je čas ustavil in našim malinam odvzelo srce te zgodbe,« je samo del njegovega zapisa.

»Ostal je spomin, na vsa tista rana jutra in najlepše sončne zahode, ko smo skupaj začeli pisati zgodbo o naših malinah. Pa vsa ta ljubezen, ki je narekovala bitje srca te zgodbe. Ta ljubezen bo ostala za vedno. Samo v drugačni dimenziji, kot smo jo prejemali do zdaj. Mami, hvala. Resnično si bila srce te zgodbe. In to zgodbo bomo peljali naprej,« še je zapisal Mitja Lobnik.

Starejše novice