Vir: Facebook - Neurje.si
Neurje na mariborskem območju uničilo več cest, ogroženi tudi nekateri objekti.

Neurje z vetrom in točo, ki je danes popoldne zajelo del Mestne občine Maribor, je povzročilo precej škode.

Meteorna voda je po navedbah poveljnika Gasilske brigade Maribor Primoža Osojnika zalila več kleti in cest, sprožilo se je več kot deset zemeljskih plazov. Med najbolj prizadetimi območji je Bresterniška graba, kjer je uničenih več cest.

Na območju Bresteniške grabe uničenih več cest

Deroča voda je v Bresterniški grabi naredila globoke brazde celo v asfaltirane površine.

»Več cest je neprevoznih, marsikdo ne more do doma, zato smo poklicali intervencijske službe, da ljudem pomagajo priti domov. Škoda je ogromna, trenutno se osredotočamo na izvedbo intervencijskih poti,« je za STA povedal predsednik krajevne skupnosti Bresternica-Gaj Primož Hedl.

Zalilo več objektov

Poškodovana je med drugim tudi cesta na Žavcarjev vrh, ob kateri je lokalni potok poplavil tudi bližnji gostinski lokal.

Sodeč po objavljenih posnetkih na družbenih omrežjih je zalilo tudi več cest v krajevni skupnosti Kamnica, predvsem v Kamniški grabi, toča pa je po poročanju časnika Večer uničila vinograde na Gaju.

O škodi poročajo med drugim še iz Košaškega dola, Rošpoha ter Radvanja pod Pohorjem.

Zemeljski plazovi ogrožajo hiše in cesto

Do 18. ure so gasilci v Mariboru in okolici zabeležili 77 dogodkov. V večini je šlo po navedbah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje za primere, ko je meteorna voda zalila kleti stanovanjskih in drugih objektov ter zaradi zamašenih odvodnih kanalov poplavila površine na prostem.

Sprožilo se je 14 zemeljskih plazov, od tega jih pet ogroža objekte in eden cesto. Zaradi sunkov močnega vetra se je podrlo nekaj dreves, odkrilo pa je tudi ostrešje stanovanjskega objekta.

Neurje je danes prizadelo tudi okoliške občine, med drugim Selnico ob Dravi, Hoče, Kungoto in Pesnico.

Preberite še:

Starejše novice