Pripravili smo pregled vikendov, ki so trenutno naprodaj v Mariboru in okolici. Vikende lahko kupite v Rušah, Peklu, Svečini in tudi na Hočkem Pohorju. Tudi cena pa je za vikende zelo raznolika.

Marsikdo si želi pred vse hitrejšim ritmom življenja privoščiti odmor, se nekoliki umakniti in se odpočiti. Nakup vikenda je zagotovo lahko ena od rešitev.

Zato smo pripravili pregled ponudbe vikendov v Mariboru in okolici. Preverite, kateri vikendi se ta hip nahajajo na nepremičninskem trgu v Podravju.

Vikend v skorajšnjem središču Maribora, 29.900 evrov

Na celodnevni sončni legi s pogledom na Pohorje in Piramido v neposredni bližini Maribora, natančneje pod vinogradi v Košakih, se prodaja majhni leseni vikend z vsemi komunalnimi priključki v velikosti 25 kvadratnih metrov, poleg tega pa tudi gradbena parcela v velikosti 812 kvadratnih metrov.

Prodajalec še pravi, da gre za idealen oddih iz mestnega vrveža in »najboljši antivirusni ukrep v času epidemije«.

Foto: Nepremicnine.net

Vikend v Peklu pri Mariboru, 24.000 evrov

V naselju Mestne občine Maribor, natančneje v Peklu pri Mariboru, se prodaja 28 kvadratnih metrov velik bivalni montažni vikend z zidano kletjo, ki ima lasten števec za elektriko in vodo. 

Zemljišče je stavbno. Pred hišo je terasa primerna za piknike, saj se na terasi razprostira tudi zidan roštilj. Za hiško je vinograd, vrt in sadovnjak. Celotna parcela meri 846 kvadratnih metrov, hiša pa 28 kvadratnih metrov.

Vikend se prodaja z vso opremo, tudi z vinsko prešo in ostalo opremo za prešanje grozdja ter izdelavo vina. V hiški je tudi kuhinja in stranišče.

Foto: Nepremicnine.net

Nedokončan vikend na Hočkem Pohorju, 33.000 evrov

V zelenem okolju je na Hočkem Pohorju naprodaj počitniški objekt, ki se je začel graditi leta 2015. Objekt ima bruto tlorisne površine 69,70 kvadratnega metra in je sestavljen iz pritličja in enega nadstropja.

Po podatkih je stavba priključena na javno vodovodno omrežje, elektrike pa še ni. K objektu spada 201 kvadratni meter veliko zemljišče. Počitniški objekt ima v pritličju predviden manjši predprostor, kopalnico s straniščem, večji prostor za kuhinjo z jedilnico, ki bo povezana z dnevnim prostorom.

V mansardi sta po idejni zasnovi lastnika načrtovani dve dodatni sobi ter kopalnica. Ogrevanje počitniškega objekta je predvideno na biomaso. 

Bivalni vikend v Rušah, 169.000 evrov

Na prodaj je obnovljen bivalni vikend, ki ponuja lep razgled na sosednje hribe le nekaj minut z avtom iz Ruš. Do hiše pelje asfaltirana Vinska pot. Cesta je ozka vendar dobro vzdrževana tudi v zimskem času.

Po podatkih vikend meri 97 kvadratnih metrov, od tega je 61 kvadratnih metrov bivalne površine. Pozicioniran je na skrajni zgornji rob parcele, v spodnjem delu parcele, ki je pod naklonom, je posajenih več vinskih trsov za domačo pridelavo.

Po podatkih parcela meri 351 kvadratnih metrov. Takoj ob dovozni poti je narejen parkirni prostor, za katerim se zaprejo dvoriščna vrata.

Na hiši so bila zamenjana vsa okna in vrata, na objektu je bila obnovljena fasada z izolacijskim slojem in strešna kritina. Žlebovi so svinčeni in prav tako zamenjani. Zamenjana je bila napeljava v kopalnici in kuhinji.

Prvotno je bil vikend namenjena oddihu ob koncu tedna, nato pa so se lastniki lotili kakovostne prenove tako, da vikend omogoča bivanje tudi za daljše obdobje.

Foto: Nepremicnine.net

Vikend na Hočkem Pohorju, 105.000 evrov

V naravi ob potoku na Hočkem Pohorju se prodaja 78,67 kvadratnega metra velik bivalni vikend, ki je bil zgrajen leta 1980 in adaptiran leta 2002.

Vikend je sestavljen iz kleti, pritličja in enega nadstropja. Pripada mu tudi 1500 kvadratnih metrov zemljišča.

Foto: Nepremicnine.net

Vikend v Svečini, 72.000 evrov

V Svečini, nekaj kilometrov iz Maribora, se prodaja 85 kvadratnih metrov velik bivalni vikend s pripadajočim 780 kvadratnih metrov velikim zemljiščem.

Vikend je bil zgrajen leta 2018, lastnik pa trenutno gradi tudi garažo. Vikend se prav tako prodaja opremljen.

Foto: Nepremicnine.net

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice