Foto: Stanko Kozel
Ste za pokušino značilnih jedi ptujskega območja, pripravljenih iz kakovostnih lokalnih sestavin? Chefi sedmih izbranih ptujskih gostiln in restavracij so po svojem navdihu sestavili meni Okusi Ptuja.

Ste vedeli? V kulisi najstarejšega slovenskega mesta lahko z izbiro menija Okusi Ptuja okusite vso pestrost lokalnih kulinaričnih dobrot s pridihom sodobne ustvarjalnosti. 

Že od leta 2019 se na pobudo Zavoda za turizem Ptuj pod blagovno znamko Okusi Ptuja združujejo ptujski gostinci, ki se strinjajo, da lahko kulinarično tradicijo Ptuja še uspešneje predstavijo s skupnim sodelovanjem. 

Z letošnjim letom se je koncept kulinaričnega menija nekoliko prilagodil, s čimer se krepi vrednost ptujske kulinarične blagovne znamke. 

»Razvoja reprezentativne lokalne kulinarike v okviru Okusov Ptuja smo se lotili prav z zavedanjem, da so tesnejše povezave med lokalnimi dobavitelji in gostinskimi ponudniki ena največjih priložnosti za razvoj ptujske kulinarike,« dodaja direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec. 

Preplet kulinarične tradicije in sodobne ustvarjalnosti

V letošnjem letu se je v skupno kulinarično zgodbo Okusov Ptuja povezalo sedem izbranih ptujskih gostiln in restavracij, med katerimi sta priznani Gostilna Ribič in Gostilna Grabar s po dvema Gault&Millau kapama ter Gostilna Amadeus, Gostilna Pri Ovinku, Restavracija Pomaranča, Grand Hotel Primus in Gostišče pri Tonetu.

Kot pravijo na Visit Ptuj, je rdeča nit Okusov Ptuja preplet kulinarične tradicije in sodobne ustvarjalnosti, ključni poudarek pa je na vključevanju lokalno pridelanih in predelanih sestavin v gostinsko ponudbo, saj ravno te zagotavljajo tisto kakovost, ki se nato odraža v zadovoljstvu gostov. 

»Okusi Ptuja združujejo najboljše lokalne sestavine, združene v moderne okuse, ki tudi pri nas zadovoljijo najbolj zahtevne jedce,« je povedal Vlado Pignar, direktor Gostilne Ribič.

»Za omenjeni meni smo se povezali z najboljšimi ponudniki v okolici, saj želimo gostom približati vrhunsko kulinariko s kratkimi dobavnimi verigami. Prepričani smo, da bomo vsi vključeni ponudniki odlično zaokrožili ptujske kulinarične mojstrovine,« je dodal.  

Gostje lahko uživajo v sedmih različicah trihodnega menija, ki ga je vsak chef sestavil po svojem navdihu, na voljo pa je po enotni ceni 25 evrov na osebo. 

»Prefinjene okuse lahko obogatite z dodatnimi hodi ter vrhunsko lokalno vinsko spremljavo iz štajerskega vinorodnega okoliša Haloz in Slovenskih goric,« dodajajo na Visit Ptuj.

Starejše novice