Foto: Nacionalni inštitut za javno zdravje
Na martinovo so otroci podravskih osnovnih šol že peto leto zapored opozarjali na problematiko alkohola v prometu. In to na prav poseben način!

Otroci v osnovnih šolah so oktobra skupaj s svojimi mentorji v okviru likovnega natečaja akcije Otroci za varnost v prometu ustvarjali na temo alkohola in prometa.

Ob zaključku akcije, na martinovo, so otroci Osnovne šole Hajdina ob spremstvu dveh predstavnikov Policijske postaje Ptuj svoje in izdelke drugih otrok v okolici svoje šole predali naključnim voznikom ter jim zaželeli srečno in varno pot brez alkohola. Izdelke je delilo 16 otrok, učencev drugega in tretjega razreda.
 

Foto: Nacionalni inštitut za javno zdravje

Nastalo je 568 risbic

V akciji je sodelovalo 568 učencev in 29 mentorjev iz devetih podravskih osnovnih šol. Sodelovale so: Osnovna šola Breg Ptuj, Osnovna šola Hajdina, Osnovna šola Cirkovce, Osnovna šola borcev za severno mejo Maribor, Osnovna šola bratov Polančičev Maribor, Osnovna šola Pohorskega odreda - podružnica Kebelj, Osnovna šola Voličina, Osnovna šola Lenart in Osnovna šola Gustava Šiliha Laporje
 

Foto: Nacionalni inštitut za javno zdravje

Akcijo je izvedel Nacionalni inštitut za javno zdravje, Območna enota Maribor, v sodelovanju s podravskimi osnovnimi šolami in Policijsko postajo Ptuj.

Foto: Nacionalni inštitut za javno zdravje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice