Mestna občina Ptuj z investicijami v Mestni stadion Ptuj dokazuje, da pri podpori perspektivnih ptujskih športnikov ne ostaja le pri besedah.

Novi državni in evropski rekord v metu diska je Kristjan Čeh pred nekaj dnevi na tekmovanju Mednarodne atletske lige dosegel prav na Mestnem stadionu Ptuj - v eni izmed dveh novih kletk za met diska in kladiva, ki sta le majhen del najnovejših športnih pridobitev stadiona.

Novosti in izboljšave stadiona, na katerih se je delalo letošnje in preteklo leto, je na današnji otvoritvi Mestna občina Ptuj prvič predstavila javnosti.

Skupna vrednost vseh investicij znaša okrog 770.000 evrov, delno sofinancirane pa so bile s strani Nogometne zveze Slovenije in Fundacije za šport.

»Vse, kar smo si zadali, smo tudi realizirali. Želim si, da s takim tempom gremo tudi naprej, da razvijamo športno infrastrukturo in s tem tudi pogoje za športno udejstvovanje v Mestni občini Ptuj,« je dejala Nuška Gajšek, županja Mestne občine Ptuj.

Največja investicija je prenovljeno glavno nogometno igrišče na Mestnem stadionu Ptuj. To se lahko pohvali z novo travno rušo ter novim drenažnim in namakalnim sistemom.

Direktor Zavoda za šport Ptuj Sandi Mertelj trdi, da igrišče po prenovi spada med najboljše v Sloveniji.

Nogometno igrišče z umetno travo ob Mestnem stadionu Ptuj je bilo po oceni Nogometne zveze Slovenije v nezavidljivem stanju, zato je bilo tudi to deležno obnove.

Podpredsednik Nogometne zveze Slovenije in predsednik sveta Zavoda za šport Ptuj Stanislav Glažar poudarja, da je športna infrastruktura eden osnovnih pogojev za razvoj nogometa.

Pohvalil je angažiranost mestne oblasti za vlaganje v šport v zadnjih dveh letih, saj da se v prejšnjem županskem mandatu v šport ni vlagalo.

150-000 evrov je bilo namenjenih izboljšanju funkcionalnosti atletskega dela stadiona. V sklopu tega so zajeti:

  • dve novi atletski kletki, 
  • tartaniziranje asfaltne površine za golom, 
  • nove blazine za skok v višino, 
  • retoping pokrite atletske steze, 
  • menjava oken v pokriti atletski stezi,  
  • sanacija sten v pokriti atletski stezi, 
  • energetska sanacija svetil. 

15.375 evrov pa je bilo namenjenih izboljšanju pogojev za treniranje in tekmovanje strelcev: letos je občina dvema elektronskima tarčama, ki ju je kupila lani, dodala še tri nove. 

Želje po športnih investicijah v prihodnosti ostajajo, med njimi so Športno društvo Rogoznica in Nogometni klub Podvinci, prenova igralnih površin in gradnja otroških igrišč v Ljudskem vrtu, športni park Jezero, popravilo nogometnih igrišč na Ptuju in še več.

Največja prioriteta vseh akterjev pa je namestitev reflektorjev na Mestnem stadionu Ptuj.

Od leve proti desni: vodja Regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik Športne zveze Mestne občine Ptuj Franjo Rozman; županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek; podpredsednik Nogometne zveze Slovenije in predsednik Sveta Zavoda za šport Ptuj Stanislav Glažar ter direktor Zavoda za šport Ptuj Sandi Mertelj.

Vsi si želijo, da bo sodelovanje, kot so ga izkusili pri obnovi stadiona, enako plodno tudi v prihodnosti. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice