Slika je simbolična.
Ob dnevu civilne zaščite tudi v Podravju podelili priznanja in nagrade.

Prvega marca že od leta 1992 obeležujemo dan Civilne zaščite. Gre za dan, ki ja namenjen krepitvi zavesti širše javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred njimi. 

Ob tej priložnosti se podeljujejo priznanja in nagrade Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite, poklicnih in prostovoljnih reševalnih sestavov ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

Skupaj je bilo letos podeljenih 251 priznanj, od tega:

  • 125 bronastih,
  • 75 srebrnih,
  • 25 zlatih,
  • 25 plaket,
  • en kipec.

Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije je kipec Civilne zaščite, najvišje priznanje, izročil Zvezdanu Božiču, poveljniku Civilne zaščite za obalno regijo, ki se s področjem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami aktivno ukvarja že skoraj četrt stoletja. 

Plaketa civilne zaščite v roke Janezu Liponiku

Plaketa se podeljuje kot priznanje za posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah.

Plaketo je prejel tudi poveljnik Podravske regije in član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije Janez Liponik.

Ob glavnem nagrajencu prejemniku plakete Civilne zaščite Janezu Liponiku so letošnji dobitniki priznanj še Ladislav Söke, Milan Korže, Franc Prelog in Matej Smodiš, ki so prejeli bronasto priznanje.

To se podeljuje posameznikom, skupinam in organizacijam za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči.

Branko Brence in Tonček Lisjak sta prejela srebrno priznanje. Srebrno priznanje se podeljuje posameznikom, skupinam in organizacijam za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanja okolja ob naravnih in drugih nesrečah ter za izume in inovacije, s katerimi je bil dosežen pomemben napredek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti za zaščito, reševanje in pomoč.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice