Slika je simbolična.
Sindikat voznikov avtobusov Slovenije poziva vse, da jim pomagajo pri ureditvi razmer v cestnem potniškem prometu, ki jim bo omogočala dostojno plačilo.

V Sindikatu voznikov avtobusov Slovenije pravijo, da je bil voznik avtobusa nekoč spoštovan in cenjen poklic, ki ga ni mogel opravljati vsak.

»Voznik avtobusa tako ni mogel postati vsak, ampak samo tisti, ki je poleg zdravstvenih kriterijev in kriterijev zahtevane izobrazbe izpolnjeval tudi visoka moralna in etična načela in voziti potnike je bil po svoje užitek in poklic voznika avtobusa poslanstvo,« so zapisali v pozivu.

Pravijo, da se je z ukinitvijo delovnega mesta sprevodnika, vse delo s strankami prevalilo na njihova ramena.

Dodajajo, da je njihovo plačilo ob vedno večjih obremenitvah iz leta v leto bolj sramotno, saj so poleg vožnje zadolženi tako za čistočo in varnost v vozilu, kot tudi za pobiranje voznine.

Ne zmorejo več

Poleg vse pa, da zdaj morajo še opravljati tedensko testiranje, in to večinoma v njihovem prostem času: »Zato je skrajni čas, da iz tišine nastane močan veter upora in temu rečemo skupaj dovolj, saj enostavno ne zmoremo več!« 

V sindikatu pravijo, da je to klic iz obupa in da imajo pravico, da si s poštenim delom zaslužijo dostojno osnovno plačo v varnem in zdravem delovnem okolju.

Zato poziv vse, da se jim pridružijo pri zahtevi za ureditev razmer v cestnem potniškem prometu, ki jim bodo omogočala dostojno plačilo, striktno spoštovanje našega odgovornega dela, plačevanje poklicnega zavarovanja, ureditev statusa uradne osebe, ureditev delovnega časa ter ukinitev tedenskega testiranja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice