Slika je simbolična.
Občanka Cirkulan je nedavno objavila zapis o neprimernem obnašanju skupine otrok, ki v večernih urah razgrajajo in ustrahujejo ljudi v Cirkulanah. Kaj pravi policija?

Po družbenem omrežju Facebook je nedavno zaokrožil javni zapis ene od občank Cirkulan. Ta je zapisala, da že nekaj časa skupina otrok v večernih urah razgraja po Cirkulanah.

Med drugim pravi, da otroci trkajo na okna okoliškim stanovalcem, plezajo po balkonih, mečejo v okna kepe in podobno. Poleg tega pa je zapisala, da naj bi otroci tudi ustrahovali okoliške ljudi z žaljivkami in grožnjami, kot je »stari, ubil te bom«.

Uporabnica zato meni, da bi se morali starši pogovoriti s svojimi otroki, saj gre za neprimerno obnašanje.

Zadevo smo preverili na policiji

Policisti Policijske postaje Gorišnica so za Ptujinfo potrdili, da so bili seznanjeni z objavo z družbenih omrežij in so se nanjo tudi takoj odzvali.

Pri tem, po dosedanjem preverjanju, policisti niso zaznali morebitnih prekrškov oziroma morebitnih kaznivih dejanj, še vedno pa pozivajo občane, da to prijavijo, v kolikor ocenjujejo, da je do kršitev prišlo.

»Dodajamo, da so bili policisti na tem območju, v tem tednu obveščeni še o kršitvi v povezavi s pirotehničnimi sredstvi,« so še razkrili za Ptujinfo, a slednje še preverjajo.

Občanom predlagajo, da v tovrstnih primerih čim prej pokličejo policijo in s prijavo ne odlašajo, da bodo lahko policisti ustrezno ukrepali in izvedli postopke v njihovi pristojnosti. 

Kaj če gre res za mladoletnike?

Na vprašanja o prekrških mladoletnih oseb pa so odgovorili, da se proti mladoletniku, ki ob storitvi prekrška še ni bil star 14 let, ne smejo voditi postopki za prekrške in izreči sankcije za prekrške.

»O dejanju, ki ima vse znake prekrška in ga stori otrok, prekrškovni organ obvesti osebo, ki je dolžna skrbeti zanj, in kadar je to potrebno glede na naravo in težo dejanja, tudi pristojni organ socialnega varstva,« so pojasnili.

Mladoletniku, ki je bil v času storitve prekrška že star 14 let, se smejo izreči le vzgojni ukrepi (nad 16 let izjemoma tudi globa), torej policisti v tem primeru napišejo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice