Slika je simbolična.
Na Štajerskem je nedavno izbruhnil požar na družinski farmi, v katerem je zgorelo več kot 11.000 piščancev. Ker je požar farmo uničil do temeljev, so se lokalni prebivalci združili in se odločili organizirati dobrodelno akcijo za pomoč družini.

V začetku aprila smo poročali, da je na območju Slovenskih Konjic prišlo do velike tragedije. V požaru, ki je izbruhnil v petek, 7. aprila, je bila popolnoma uničena piščančja farma, ki je bila last družine Lovrenčič. V požaru pa je tako zgorelo več kot 11.000 piščancev

Vzrok požara naj bi bil kratek stik v omarici električne napeljave v notranjosti farme. Kljub hitremu posredovanju gasilcev pa je tam ostalo samo še pogorišče. 

Na družbenem omrežju Facebook je sedaj zaokrožil zapis Tatjane Cvahte, ki skupaj z drugimi občani organizira dobrodelno akcijo, s katero želijo biti družini v oporo in jim s pomočjo dobrih ljudi znova postaviti piščančjo farmo.

Občani in prijatelji na pomoč pri gradnji nove farme

Maruškova družina, ki je leta vlagala v to farmo, je bila ob pogledu na uničeno farmo popolnoma obupana, a so se kljub temu odločili, da bodo ponovno začeli z gradnjo piščančje farme, je med drugim zapisala Tatjana Cvahte. 

»Vsi smo bili v šoku, ko se je med nas razširila novica, da gori Maruškova farma, v katero je družina leta vlagala in še pred slabimi petimi leti so jo posodobili,« je zapisala Cvahte.

Vendar pa je bila farma nizko zavarovana, kar pomeni, da bi morala družina za ponovno gradnjo najeti nove kredite.

Zato so se lokalni prebivalci odločili, da bodo družini priskočili na pomoč. Kot je zapisala Tatjana Cvahte, so se vsi zavedali, da je to čas, ko je potrebno stopiti skupaj in pomagati tistim, ki so v stiski. 

»Maruškova družina se je odločila, da ponovno začnejo z gradnjo piščančje farme in zato je prav, da združimo moči in Maruškovim priskočimo na pomoč po svojih zmožnostih,« pravi ena izmed pobudnic dobrodelne akcije.

V akciji zbirajo les za farmo in denarne prispevke

Za gradnjo nove farme tako potrebujejo smrekov les, predvsem za ostrešje farme, in sicer dolžine dobrih osem metrov. Tisti, ki so pripravljeni darovati les, lahko smrekov les dostavijo sami v bližino na novo nastajajoče farme, kjer ga bo tovornjak po predhodnem dogovoru naložil. 

Ob tem pa so pobudniki akcije zapisali, da posamezniki, ki nimajo možnosti podiranja smreke v lastni režiji, pa lahko ob pripravljenosti prav tako kontaktirajo pobudnike akcije.

Prav tako pa zbirajo tudi prostovoljne prispevke, ki jih lahko posamezniki sami odnesejo k Maruškovim na dom ali pa denar dostavijo ali nakažejo organizatorjem akcije. Vsi kontakti so zapisani v spodnji objavi. Denarne prispevke bodo zbirali tudi po domovih bližnji okolici. 

»Vsaka pomoč je neprecenljiva za tiste, ki jo potrebujejo, in dober občutek za tistega, ki je pomagal,« je svoj zapis zaključila Tatjana Cvahte.

Starejše novice