Sinočnje neurje je na Štajerskem povzročilo nekaj preglavic.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je sinočnje neurje v okolici Maribora povzročilo nekaj preglavic.

V času neurja so v regijskem centru za obveščanje Maribor na območju občine Kungota zabeležili dva dogodka. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Zgornja Kungota so iz cest odstranili podrti drevesi.

Prav tako so času neurja na območju občine Šentilj v regijskem centru za obveščanje Maribor zabeležili deset intervencij.

Na dogodkih so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Šentilj v Slovenskih goricah, Ceršak in Velka črpali vodo iz zalitih kleti, odstranjevali podrta dreves, sanirali manjša plazova in nudili pomoč pri odkriti strehi.

Obveščene so bile vse pristojne službe.

Na območju občine Lenart pa so zabeležili en dogodek. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Voličina so črpali vodo iz zalite kleti.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje še poroča, da so danes, ob 15.50, v Zgornji Hajdini, občina Hajdina, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Talum odstranili drevesi, ki sta ogrožali objekt.

Starejše novice