Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 24. oktobra, opravili 2081 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 707 novih okužb, gre za 34-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 7252 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR-testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 4458 PCR testiranjih potrdili 1498 novih okužb. Šlo je za 33,6-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 18.971 aktivnih primerov okužb.

V Podravju 219 novih okužb 

Po novih okužbah močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 89. Sledi občina Ptuj s 17 novimi okužbami, Ormož s 13, Pesnica z 11 ter Lenart z desetimi okužbami.

Devet novih okužb so zabeležili v občini Slovenska Bistrica, po osem pa v občini Hoče - Slivnica in Duplek. Sedem jih ima Kidričevo.

Miklavž na Dravskem polju ima pet novih okužb, štiri imata Rače - Fram in Benedikt. Po tri so zabeležili v Kungoti in Dornavi.

Dve novi okužbi imajo občine Selnica ob Dravi, Markovci, Destrnik, Središče ob Dravi, Lovrenc na Pohorju, Sveta Ana in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Po eno novo okužbo s koronavirusom pa so zabeležili v občinah Hajdina, Šentilj, Gorišnica, Videm, Starše, Žetale, Sveti Tomaž, Poljčane, Ruše, Majšperk, Podlehnik, Trnovska vas, Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Cerkvenjak. 

Brez novih okužb je tako šest podravskih občin. 

Najbolje kaže Makolam, daleč najslabše pa Mariboru 

Najboljšo epidemiološko sliko ima občina Makole, kjer nove okužbe niso zabeležili že od 21. oktobra. Tam imajo sicer pet aktivnih primerov, kar pa je najmanj med vsemi podravskimi občinami. 

Najslabšo epidemiološko sliko ima Maribor. Danes so odkrili kar 89 novih okužb, aktivnih pa imajo kar 907 primerov. Ptuj ima 420 aktivnih okužb in je s tem na drugem mestu po okuženosti med podravskimi občinami. 

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 172.663 oziroma 52,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 162.260 posameznikov oziroma 49,4 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 4562 oseb. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice