Slika je simbolična.
Nevihtna celica, ki je k nam prišla iz smeri Avstrije je zajela Ptuj in okolico. Trenutno na Ptuju in v okolici močno dežuje, vremenoslovci pa opozarjajo na možnost nastanka toče.

Vremenoslovci Agencije za okolje Republike Slovenije so za danes popoldne napovedali, da bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami, kar se že uresničuje.

Ob prehodu oslabljene vremenske fronte so se v skladu z napovedmi agencije za okolje in portala Neurje.si, razvile posamezne nevihte.

Nevihte bodo po napovedih zaradi šibkih višinskih vetrov precej stacionarne narave.

»To pomeni, da lahko ob nastanku neviht pričakujemo močnejše nalive, ki lahko poskrbijo za težave z odvodnjavanjem. Krajevno je prav tako možna sodra oziroma manjša toča,« so zapisali na portalu Neurje.si. 

Krajevne padavine se bodo nadaljevale v noč in do jutra od severozahoda postopno slabele.

Jutri zjutraj bo dež ponehal tudi v jugovzhodni Sloveniji, čez dan se bo jasnilo. Burja bo dopoldne ponehala. Popoldne na zahodu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od sedem do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Starejše novice