Na Ptuju se je nedavno odprl nov lokal. Ta je sredi Ljudskega vrta, le korak od otroškega igrišča. Zgodbo v lesenih hiškah zdaj vodi prekaljena gostinka.

Občina je že pred časom zastavila načrte za park Ljudski vrt. Tam so postavili montažne objekte, ki so jih namenili za gostinski lokal in stranišča. 

Postavili so dva objekta z leseno teraso. S tem je občina želela obogatiti nabor dejavnosti na tem območju. Obenem so vzpostavili tudi dostop do javnih sanitarij, ki so bile v parku nujno potrebne. 

Le nekaj korakov od novega lokala pa je Ptuj bogatejši še za doživljajski park. Tega redno uporabljajo otroci za igro, Ptujčani in Ptujčanke pa predvsem radi telovadijo v senci mogočnih dreves. 

Na igro ali telovadbo, nato na pijačo

Lokal je v najem prevzela Mirjana Mumlek, sicer že dobro znana gostinka. Za Ptujinfo pove, da ima družina Krona bar ob Potrčevi cesti na Ptuju že 22 let. Mirjana pa se je z gostinstvom ukvarjala že prej. 

To poletje, natančneje 12. avgusta, pa se je Mirjana Mumlek podala še enemu izzivu naproti. Odprli so še drug lokal, MM Cafe

»To mi je bil izziv - zraven vseh ostalih,« šaljivo pove Mirjana. »Všeč mi je ambient, lokacija je lepa,« nadaljuje. 

V MM cafe se lahko sprehajalci odpravijo na hladne ali tople pijače, alkoholne pijače, nudijo pa tudi 'hot doge' in kokice - tako se bodo lahko mali in veliki obiskovalci še okrepčali.

Foto: osebni arhiv Mirjane Mumlek

Letos postaja že nekoliko hladno, zato se s sladoledom ne razvajamo več tako pogosto. A znana gostinka pove, da bo naslednje poletje v ponudbo dodala še sladoled. 

Lokal je na odlični lokaciji za preživljanje prostega časa pod sončnimi žarki. Letos bo gotovo odprt do zadnjega septembra, če bo vreme dopuščalo, pa bodo vrata odprta še dlje.

Lokal je odprt vsak dan, med 8.00 in 21.00. 

Po sprehodu si najraje privoščimo odlično kavo 

Kot opaža, se gostje najraje odločajo za kavo. Nudijo vrsto različnih kav illy in - kot sama izpostavi - se trudijo, da je ta zares dobra. 

Lokal je postal redna postojanka tudi za starše, pa sprehajalce štirinožnih prijateljev. Starši lahko tako kar iz terase lokala opazujejo otroke pri igri. 

Mirjana Mumlek dodaja še, da v ta lokal zahaja nekoliko drugačen profil gostov, kot v Krona bar. Tukaj si tako želi ustreči tudi najmlajšim, ki so redni obiskovalci MM cafeja.

Na cenik bo naslednje dodala tudi sladkorno peno in smutije. 

In kaj v to malo oazo sredi parka privabi največ gostov? Preprosto »prideš v mir«, pravi. 

Foto: osebni arhiv Mirjane Mumlek

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

MATEJ (nepreverjen)

TA ČLANEK ME JE PA RES RAZVESELIL. LOKAL GLEDAM KAR IZ SVOJE KUHINJE IN GA IMAM PRED NOSOM. ŠE BOLJ MI JE PA VŠEČ TALE MIRJANA MUMLEK. RES SE MORAM EN DAN SPRAVITI NA KAVO ALI ČAJ.

Starejše novice