Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil podatke o število potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom po občinah v Sloveniji.

Uradno potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom v Sloveniji je 275, od tega sta na območju Ptuja dva

Na podravskem 25 primerov

Največ jih sicer prihaja iz osrednjeslovenske regije, od tega je na vrhu Ljubljana, kjer so našteli 70 primerov okužbe z novim koronavirusom.

Obolele osebe prihajajo sicer iz naslednjih statističnih regij: 102 iz osrednjeslovenske, 48 iz juhovzhodne Slovenije, 38 iz savinjske, 25 iz podravske, 17 iz gorenjske, deset primorsko-notranjske in koroške, osem iz obalno-kraške, sedem iz pomurske, trije iz goriške in en iz posavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov, so sporočili v NIJZ.

Vsaj en primer okužbe COVID-19 je bil potrjen v 76 občinah (36 % vseh slovenskih občin), dva primera okužbe ali več pa sta bila potrjena v 36 občinah, med njimi pa sta tudi mariborska in ptujska občina.

 

VIR: NIJZ
VIR: NIJZ

Okužbe glede na starost

Med obolelimi je 130 žensk in 145 moških, ena oseba je umrla, največ obolelih pa spada v starostno kategorijo 30-49, kjer jih je kar 96 od 275 potrjenih primerov. Najmanj potrjenih okužb je med otroci in mladostniki, kjer so jih našteli 19.

VIR: NIJZ

Realnost je drugačna

Na današnji tiskovni konferenci je sicer zdravstveni minister Tomaž Gantar priznal, da je število okuženih z novim koronavirusom vsaj petkrat višje, saj vseh, ki kažejo le blage znake okužbe dihal, ne testirajo. Ob tem je poudaril, da testiranje vseh ne bi imelo smisla in bi tudi predstavljalo nevarnost za širjenje okužb.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Jesse (nepreverjen)

Kaj pa Gorišnica? Cela družina v izolaciji pa več kot 20 okuženih.

Starejše novice