Foto: BoBo
V središču Ljubljane je danes spet protestni shod.

Pred parlamentom so se danes ponovno zbrali protestniki, ki zahtevajo predčasne volitve in spremembo vseh covid ukrepov v priporočila.

Policisti udeležence shoda v Ljubljani obveščajo, da je shod razpuščen zaradi zagotovitve varnosti vsem osebam. Policisti so zaradi zagotovitve varnosti pričeli z uporabo prisilnih sredstev. Vse pozivajo naj mirno zapustijo območje ljubljanske severne obvoznice in upoštevajo navodila in ukaze policistov.

Policisti bodo za zagotovitev varnosti in vzpostavitev javnega reda ravnali skladno s svojimi pooblastili. V primeru neupoštevanja ukazov bodo uporabljena prisilna sredstva. Vse pozivamo, naj se takoj mirno razidejo.

Kaj se dogaja na Trgu republike?

20.20 - Protestniki se počasi zapuščajo Trg republike, umikajo se tudi novinarji.  

19.40 - Protesti še trajajo. Policija umirja stanje na Trgu republike.

17.55 - Protestniki se vračajo proti središču Ljubljane, trenutno so na Celovški ulici. Promet na ljubljanski obvoznici je spet sproščen.

17.13 - Policisti z vodnim topom preganjajo protestnike z ljubljanske obvoznice obe smeri.

17.06 - Zaradi protestov v obe smeri zaprta severna ljubljanska obvoznica med razcepoma Koseze in Zadobrova.

16.20 - Protestniki hodijo po Celovški ulici. 

15.55 - Protestniki se pomikajo proti predsedniški palači

15.45 - Protestniki so policistom na neprebojne jopiče zataknili rdeče vrtnice in jim ploskali. Policisti stojijo mirno kot britanska kraljeva straža.

15.30 - Ena od govornic je zbrane pozvala, naj se jutri ob 9.30 zberejo pred ustavnim sodiščem, kjer bodo odločajo o uvedbi pogoja PC za javno upravo. Zbrani skandirajo: »Lopovi, lopovi!«

15.00 - Protesta se je udeležil tudi oče 20-letnice, ki je danes v UKC Ljubljana po zdravstvenih zapletih, domnevno povezanih s cepljenjem, umrla, poročajo Slovenske novice. »Želela si je kupiti svobodo. 16. septembra se je cepila s cepivom Janssen, da ne bo omejena z neumnostmi. Danes je ni več. Stara je bila 20 let. Ko prideš na cepilno mesto, te nihče ne opozori na možne zaplete. Samo številke so. Govori se o odstotkih. Moja Katja ni bila odstotek. Bila je Katja. Moja Katja,« je po poročanju Slovenskih novic dejal njen oče. Protestniki so nato vzklikali: »Morilci!« še poročajo. 

14.00 - Zbrani poslušajo nagovore, ne manjka pa niti glasbena spremljava, vrtijo od pesmi Freedom Georga Michaela do Avsenikove Na Golici. 

13.30 - Na Trgu republike je že približno 2000 ljudi. 

13.00 - Začetek protesta.

Policisti s Policijske uprave Ljubljane poročajo, da pohod do sedaj ni prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa zakon o javnih zbiranjih.

Zaprte ceste in videonadzor

Zaradi zagotovitve varnosti je omejeno gibanje oziroma promet na Šubičevi ulici in ostalih ulicah v središču mesta

Območje shoda je pod video nadzorom. 

Starejše novice