Obupane prošnje lastnika so naletele na prava ušesa; Sonija je k sebi vzel par iz Malečnika.

Sonijev lastnik se je moral odločiti: ali se mora v roku petnajstih dni izseliti iz stanovanja ali pa se starega, a sicer popolnoma zdravega psička znebiti. Starejši gospod je zato svojemu petnajstletnemu psu Soniju poskusil čim hitreje najti nov dom.

»Če bi obstajala kakšna dobra duša, ki bi ga vzela pa dala magari nekam v štalo, samo, da bi še lahko živel,« je moledoval lastnik.

A z Društva za zaščito živali Maribor so sporočili, da so Soniju našli nov dom.

Sonija sta posvojila Sara in Boštjan iz Malečnika. Družbo mu dela njun prejšnji kužek Nemo, s katerim sta se takoj povezala.

»Soni že veselo uživa v svojem novem, prekrasnem in kraljevskem domu. Odkrito povedano, tale smrček ni rabil niti dneva žalovanja. Kar takoj se je vklopil v vse novo. Dobesedno je zraven še oživel in predvsem v svojem novem pasjem prijatelju Nemu našel nov smisel življenja. Soni je začel tudi tekati, se igrati- pri svojih 15,5 letih. Zelo dobro in hitro se je vklopil v novo življenje,« so sporočili z Društva za zaščito živali Maribor.

V društvu se zahvaljujejo vsem, ki so z delitvijo objave pomagali razširiti vest o Soniju in vsem, ki so bili pripravljeni ponuditi kakršnokoli pomoč ter vsem ljudem širom Slovenije, ki so jih kontaktirali v zvezi s pomočjo Soniju. »Namesto evtanazije je dobil sanjsko življenje,« pravijo.

Starejše novice