Slika je simbolična, fotografija kuža, ki se oddaja je v članku.
Gospod je obupano prosil za svojega 15-letnega psa. Zdaj potrebujejo našo pomoč.

Društvo za zaščito živali Maribor sporoča, da jih je poklical starejši gospod, ki je obupano prosil za pomoč. A prosil je za svojega 15-letnega psa. 

»Če bi obstajala kakšna dobra duša, ki bi ga vzela pa dala magari nekam v štalo, samo, da bi še lahko živel,« je moledoval lastnik. 

Psa Sonija se mora znebiti, zdrav kuža čaka na evtanazijo

Na društvu so kmalu ugotovili, da so lastniku kuža Sonija z uradnim dopisom sporočili, da se mora izseliti iz stanovanja, če se ne znebi svojega psa v roku petnajstih dni. 

Gospod, lastnik kužka, je najprej razmišljal o azilu, a je vedel, da bi Sonija oddaja v azil močno dotolkla. Kužka je ta lastnik iz azila celo rešil. 

»Zato kličemo zdaj fejst na pomoč, če bi kdo pomagal temu smrčku in ga vzel za svojega,« so zapisali na društvu. 

Kuža je star, črn in siv, a prijeten in obožuje druge kužke. Je srednje rasti, suhljate postave in za svoja leta v dobrem stanju. A čas se mu izteka, rešitelj mora biti hiter.

Soni bi naravnost oboževal vrt z ograjo, obožuje pa tudi pasje prijatelje. Všeč bi mu bilo tudi kakšno stanovanje v pritličju ali blokovsko stanovanje z dvigalom. Rabi človeka, ki ni cel dan odsoten in bi mu krajšal dni na jesen svojega pasjega življenja. 

Kar pa najbolj rabi pa je rešitelja, ki ga bo rešil pred evtanazijo. Ta je predstavljena do ponedeljka, 5. julija. 

Komentarji (2)

Koncajte (ni preverjeno)

Zakaj se bi zaradi psa moral izseliti iz stanovanja? To je osnovno vprašanje, in kako je lahko bil z njim dolga leta, sedaj ko je pes star pa naenkrat ne sme biti več. Tu nekaj smrdi. Razišcite!

Annet (ni preverjeno)

Rada bi videla kdo je ta brezsrčno lastnik. Sramota da se to v Sloveniji dopušča, upam, da njega na stara leta otroci zavržejo na cesto

Starejše novice