Vir: PIZ (Ptuj, 30 oskrbovanih najemnih stanovanj, idejna zasnova)
Oskrbovana najemna stanovanja načrtujejo ob Potrčevi cesti na Ptuju.

Letos mineva 25 let od ustanovitve Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja, katerega ustanovitelj je Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Nepremičninski sklad ima v lasti 3172 najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše v 116 krajih po vsej Sloveniji. Med njimi je 409 oskrbovanih najemnih stanovanj, ki se nahajajo v 17 različnih krajih.

Namen sklada je zagotavljanje in oddajanje stanovanj za upokojence in druge starejše.

V prvi polovici letošnjega leta bo na voljo za najem novih 60 oskrbovanih najemnih stanovanj na Bledu. Do leta 2030 je načrtovana pridobitev 725 novih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše, v petletnem obdobju okvirno 400.

Prilagojena oskrbovana najemna stanovanja načrtujejo tudi na Ptuju

Nepremičninski sklad ima na Ptuju v lasti 75 namenskih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše.

Zaradi svoje razvojne naravnanosti in cilja povečanja ponudbe oskrbovanih stanovanj v Mestni občini Ptuj se je Nepremičninski sklad v lanskem letu odločil za nakup nepozidanega stavbnega zemljišča s površino 1896 kvadratnih metrov ob Potrčevi cesti, na katerem načrtuje izgradnjo večstanovanjskega objekta s 30 oskrbovanimi najemnimi stanovanji.

Oskrbovana stanovanja bodo arhitekturno in arhitektonsko prilagojena za bivanje starejših. Vsebovala bodo dvigalo, držala, prilagojeno kopalnico in vgrajeno kuhinjo ter bodo primerna za bivanje ene ali dveh oseb.

Namenjena bodo osebam, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje. 

Kdaj bodo stanovanja vseljiva?

Oskrbovana stanovanja bodo vseljiva predvidoma v letu 2024 in se bodo oddajala z razpisom, ki bo objavljen ob zaključku del.

Do razpisa se prijave za najem ne sprejemajo, zainteresirani pa se lahko prijavijo na obveščanje o informacijah o razpisu za oskrbovana najemna stanovanja Ptuj na spletni strani www.ns-piz.si ali po telefonu.

Nepremičninski sklad ob tem poudarja, da je za uspešno izvedbo tovrstnih projektov pomembno tudi dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo.

Komentarji (1)

flip (ni preverjeno)

Na koncu bodo v stanovanjih končali šiptarji in bosanci ki bodo uvozili svoje starše ali pa dedke in babice z juga, če jih še je kaj sploh tam doli ali so že vsi v Sloveniji, Avstriji, Švici itd..

Starejše novice