Foto: Osebni arhiv Anje in Vanje
Sestri Anja in Vanja sta Ptujčanki, ki sta s svojimi šiviljskimi spretnostmi in ljubezni do najmlajših razvile prav posebno notranjo gugalnico.

Anja Zolotić in Vanja Masten, ki prihajata iz Ptuja, sta sestri, ki sta se skupaj podali na podjetniško pot. 

Mladi kreativni podjetnici izdelujeta Gugice - gugalnice za malčke s certifikatom za varno igračo.

»Ker otroci obožujejo zibanje, sva pričeli z izdelovanjem gugalnic, ki se brez težav namestijo v hiši ali stanovanju in tako nudijo veselje tudi v deževnih in zimskih dneh,« povesta sestri in dodata, da se lahko gugalnica namesti kjerkoli, tudi zunaj. 

Anja je na svojem potepanju po tujini opazila podobno gugalnico, ki jo je takoj kupila za svojega malčka Matijo, ki je svojo novo zibelko oboževal. 

Kvaliteto je preverjal Anjin malček Matija (foto: osebni arhiv Anje in Vanje).

A gugalnica, ki jo je Anja kupila je imela nekaj pomanjkljivosti. Opazila je, da gugalnica ni natančno zašita in ni imela blazin, ki bi jo naredile posebno udobno. 

Sestri sta se tako odločili, da bosta gugalnico izpopolnili in ponudili še slovenskim malčkom. Testiral jo je mali Matija, ki je na koncu odločil, da je zdaj pa zares primerna za prodajo. 

Gugalnice so tako namenjene vsem otrokom do pet let oziroma do dvajset kilogramov. Otrok mora le znati samostojno sedeti in tako lahko uživa v gugalnici. 

Režeta, šivata, obenem hodita tudi še na delo

Na začetku njune poti je šivala le Vanja, a se je tudi Anja kmalu naučila te spretnosti. Tako dela nimata porazdeljenega, obe delata vse.

Delo si razporejata predvsem po dnevih, saj ga prilagajata svojim službenim obveznostim. Kak dan samo režeta blago, nato več dni šivata. 

»Čez vikend, ob kavici, pa predebatirava o novih idejah, motivih in stvareh, ki bi jih lahko spremenile ali izboljšale,« pa sestri opišeta še posebno prijetno opravilo.

Skladišče je Vanjina stara soba, čas za Gugice se vedno najde

Za skladišče blaga sta izbrali kar Vanjino staro sobo v hiši njunih staršev. Tam blago tudi narežeta in ga nato vsaka odnese domov, kjer šiva. 

»Šivanje naju veseli in tako z veseljem kljub službi in materinstvu še najdeva čas za najine Gugice,« sta za Ptujinfo povedali Anja in Vanja. 

Posebno pomoč pa dobita tudi od možev, ki pomagata pri dobavi lesenih palic, vrtanju teh, dobavi vrvi in vijakov. 

Gugice so tako družinski posel, ki se je začel z zagnanostjo dveh sester in neutrudnimi rokami, ki šivajo še ob vsakodnevnih obveznostih. 

Najprej je Gugice šivala samo Anja, a se je tudi Vanja kmalu naučila (foto: osebni arhiv Anje in Vanje).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice