Slika je simbolična.
Prišla je ohladitev, radiatorji na Ptuju pa so že vklopljeni.

Tudi naše kraje je zajel hlad, ki nakazuje prihod jeseni. A preden so na javnih službah vklopili gretje, so morali biti izpolnjeni določeni vremenski pogoji - to je pravilo, ki velja skoraj povsod. 

Gre za pravilo, ki izhaja iz pravilnika o toplotni zaščiti in učinkoviti rabi energije v stavbah. Ta veli, da je začetek kurilne sezone takrat, ko je tri dni zapored zunanja temperatura ob 21.00 pod 12 stopinj Celzija. Pri tem je treba poudariti, da gre zgolj za vodilo in ne zakonsko predpisano pravilo. 

Na Ptuju so tako ogrevanje vklopili v torek, 27. septembra. 

Še enkrat pa pozivajo k varčni porabi energije

Na Javnih službah Ptuj pa še enkrat opozarjajo, da lahko k nižjim stroškom pripomoremo tudi sami. To lahko storimo na več načinov. Temperaturo lahko znižamo na maksimalno 20 stopinj Celzija. 

Poskrbimo tudi za to, da se prostori stalno ogrevajo. Tako ponoči ali ko nas ni doma temperatura ne pade preveč in prostorov ne rabimo ponovno ogrevati. 

Namesto delno odprtih oken prostore raje zračite krajši čas in bolj intenzivno. Tako okna odprite, pustite odprte manj časa in tako prezračite prostore. 

»Zavedajmo se, da smo v večstanovanjski stavbi del skupnosti. Naše vedenje ima vpliv na sosede in obratno. Vsi skupaj smo odgovorni za varčno porabo in zagotavljanje pogojev za brezhibno delovanje sistema,« so nedavno opozorili na javnih službah. 

Komentarji (1)

MATEJ (ni preverjeno)

NE ODSTRANJUJ MI KOMENTARJA KRETEN ADMINISTRATORSKI!

Starejše novice