Okužbe močno naraščajo, s tem pa je tudi zmeraj več hospitalizacij. Zdaj bo intenzivni oddelek odprla tudi ptujska bolnišnica.

Na delo v bolnišnicah močno vpliva velik poskok okužb ter s tem povezane hospitalizacije. Pacientov na covid oddelkih je zmeraj več in tako je tudi več tistih, ki potrebujejo intenzivno covid terapijo. 

Tako je po podatkih Covid-19 Sledilnika na današnji dan, 2. novembra, v ptujski bolnišnici na covid oddelku hospitaliziranih 24 oseb. Sprejeli so tri nove, toliko so jih tudi odpustili, umrla je ena oseba. 

Dan prej, torej 1. novembra, se je na ptujskem covid oddelku zdravilo 25 oseb, ta dan je bilo sprejetih sedem, odpuščen pa en pacient. 

Anica Užmah, direktorica ptujske bolnišnice, je nedavno za Ptujinfo nedavno povedala, da pričakuje, da se bo število covid bolnikov na Ptuju še povečevalo, kar pa bo negativno vplivalo tudi na potek dela. 

»Že sicer majhna ekipa internistov pa ob polno zasedenem internem oddelku, skrbi še za covid oddelek,« je nedavno povedala za Ptujinfo

Na Ptuju od četrtka tudi intenzivni covid oddelek

Vodstvo ptujske bolnišnice pa se je zdaj odločilo, da bo predvidoma od četrtka, 4. novembra, odprlo intenzivni covid oddelek. 

Na tem bo prostora za štiri bolnike s koronavirusom, ki bodo potrebovali intenzivno terapijo. 

Danes pa je celjska porodnišnica potrdila, da zaradi slabšanja epidemiološke slike več ne dovoljujejo obiskovanja porodnic. O morebitni prepovedi obiskov v ptujski bolnišnici smo povprašali tudi mi. 

»O omejitvi obiskov razmišljamo,« je bil kratek odgovor strokovnega direktorja ptujske bolnišnice Teodorja Pevca. 

Starejše novice