Ptujska bolnišnica s svežim odzivom na (ne)premestitev okuženih starostnikov. Niso se zgolj posipali s pepelom zaradi neprimerne komunikacije, kot je sklenil svet zavoda, objavili so tudi »10 temeljnih točk za boljše razumevanje«.

Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj je po aferi, ki je izbruhnila po načrtu vlade, da v ptujsko bolnišnico premesti s koronavirusom okužene starostnike iz Doma starejših občanov Ljutomer, šele zdaj objavila »10 temeljnih točk za boljše razumevanje«.

Kot so zapisali, se je »kljub dobrim namenom, da ključnim javnostim pojasnimo spremembe organizacije, se je v izredno kratkem času, ki smo ga imeli na voljo, izbrani način komunikacije izkazal kot ponesrečen in neprimeren. Dejstvo je, da prihoda okuženih nismo zavrnili, žal, pa je to javnost spregledala. Tega se zavedamo in to tudi obžalujemo.«

Zato se je vodstvo ptujske bolnišnice odločilo, da odgovori na obtožbe in nejasnosti, ki naj bi na dogajanja v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj vrgle drugačno luč.

Spodnjo kampanjo je v obliki infografike objavila Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj, ki neposredno odgovarja na izjave, ki se se ob izbruhu afere pojavile v javnosti.  

Na naslova sveta zavoda, ki je - spomnimo - ocenil, da komunikacija vodstva in zaposlenih ob načrtovani premestitvi okuženih s koronavirusom v ptujsko bolnišnico ni bila primerna, in ministrstva za zdravje je ptujska bolnišnica že predložila zahtevano uradno razlago vseh okoliščin povezanih s sklicem razvpite novinarske konference, ki se je odvila 21. aprila.

»Popolnoma se strinjamo z oceno sveta in iskreno obžalujemo, da je prišlo do komunikacijskih napak povezanih z dogodkom selitve varovancev Doma za starejše Ljutomer v Splošno bolnišnico Ptuj. Naša komunikacija z javnostjo v tej zadevi ni bila popolna. Ko za nazaj gledamo na dogodke, vemo, da bi danes h komunikaciji pristopili na drugačen način,« je zdaj zapisalo vodstvo ptujske bolnišnice, ki prevzema odgovornost za izvedbo omenjene novinarske konference.

»Izvedena je bila na osnovi pobude ključnih zainteresiranih strani, s ciljem, da se, v skladu z dogovorom z ministrstvom za zdravje, hitro obvesti javnost glede organizacije oddelka covid-19 v bolnišnici ter vsega, kar bi sledilo,« pravi vodstvo ptujske bolnišnice danes.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

jaka iz gorišnice (nepreverjen)

Kako pa naj ima bolnik zaupanje v tako bolnišnico
ki noče sprejemati pacientov
To bi res morali obravnavati v Bruslju
kako grdi so na ptuji

Ivan (nepreverjen)

Bolnica, ki zdravi samo zdrave.

stanko iz hajdine (nepreverjen)

Če bi se kaj takega zgodilo v titovi yugovini
bi bile sedaj sigurna 4 osebe na ptuji manj,
Da bolnica noče sprejeti obolelih pacientov
to pa mora biti zdravstveni fašizem

mislimmmm (nepreverjen)

pa, a ste vsi zabiti? minister si je premislil, bolnica je imela vse pripravljeno za sprejem!

Ivan (nepreverjen)

Je imela vse pripravljeno, samo za zdrave ljudi, mmmislimm,hhahha

Starejše novice