Slika je simbolična (foto: Mestna občina Ptuj).
Javne dražbe, ki jih izvede občina, so pomembno sredstvo za prodajo nepremičnin, opreme ali drugih premoženjskih elementov, ki so postali presežni, lahko pa tudi nekoliko napolnijo občinsko blagajno.

Mestna občina Ptuj se je tokrat odločila za prodajo zemljišča v gosapodarski coni.

Gre sicer za nepozidano stavbno zemljišče v izmeri 1135 kvadratnih metrov. V naravi je lokacija nepremičnine med Komunalnim podjetjem Ptuj in družbo Kass-Prevozi.

Nepremičnina leži v območju stavbnih zemljišč, in sicer v območju gospodarske cone ob Puhovi ulici.

Pomembno je poudariti tudi, da nepremičnina nima urejenega dostopa.

Pa cena?

Izklicna cena za nepremičnino je 79.450,00 evrov, cena pa ne vključuje davka na dodano vrednost, ki je 22-odstoten in ga plača kupec.

Javna dražba bo, v primeru da bo vplačana kakšna varščina, potekala 30. novembra, v prostorih Mestne občine Ptuj. 

Več informacij o dražbi je dostopnih na tej obarvani povezavi. 

Za občino tudi neuspešna dražba skoraj milijonskega zemljišča

Spomnimo. Mestna občina Ptuj je skušala prodati stavbna zemljišča. Gre za osem parcel, ki skupaj tvorijo celoto, skupna površina teh pa je 14.905 kvadratnih metrov.

Prodati so jih - kot celoto - skušali že letošnjega septembra, a je bila dražba neuspešna. Nepremičnine so sicer v območju, ki je namenjeno za večje nakupovalne centre, sejmišča, zabaviščni park ali podobno.

Na prvi dražbi zemljišča je bila izklicna cena 894.300 evrov.

Sledilo je, da je občina zemljišče ponudila še drugič. Javna dražba skoraj milijonskega zemljišča bi morala biti 9. novembra, vendar se ta ponovno ni izvedla.

Starejše novice