Slika je simbolična (foto: Žan Osim).
»Najmlajši turnir v najstarejšem slovenskem mestu,« tako organizatorji napovedujejo hokejski turnir, ki bo ta petek popestril dogajanje v samem središču Ptuja.

Skupina hokejskih entuziastov ta petek, 27. januarja, vabi na prvi ptujski hokejski turnir na ledu. 

Na ptujski mestni tržnici bodo predstavili ta šport in razširili glas o tem, da je tudi na Ptujskem ekipa, ki se ji lahko pridružijo posamezniki, ki bi se želeli preizkusiti v hokeju. Že vrsto let namreč deluje inline hokejska sekcija, ki se ob torkih srečuje v Športnem parku Njiverce.  

Inline hokej je različica hokeja, ki se igra vso leto na trdi podlagi in z rolerji. V zimskem času so se preselili na led, Javne službe Ptuj so jim namreč odstopile mestno drsališče. 

Ta petek bodo tam organizirati prvi hokejski turnir na Ptuju in tako prispevali k popularizaciji hokejskega športa v tem delu Slovenije. 

»Glavni namen dogodka je približati Ptujčanom igro hokeja,« je za Ptujinfo povedal Jure Čuček. Nadejajo se, da bodo s predstavitvijo v samem središču mesta v svoje vrste pritegnili še kakšnega hokejskega navdušenca.

»Verjamemo, da so na Ptuju še posamezniki, ki imajo željo po igri hokeja,« pravi naš sogovornik. 

Ptujski 'winter classic' tudi s podporo Hokejske zveze Slovenije

Ker bo turnir odigran pod milim nebo, so si organizatorji malo za šalo, malo zares izposodili ime winter classic. Gre za vsakoletno tekmo ameriške profesionalne lige NHL, ki se odigra na prostem. 

»V hecu smo mi to obrnili sebi v prid in ptujsko drsališče poimenovali Winter classic Ptuj,« razlaga Čuček.

Kot pravi, imajo pri organizaciji turnirja tudi podporo Hokejske zveze Slovenije. Dogajanje se bo začelo ob petih programom za otroke, kjer bodo lahko spoznali osnove hokeja in se tudi sami preizkusili v igri. 

Sledi prijateljski turnir, v katerem se bodo za zmago borile prijavljene ekipe. Trenutno so prijavljene štiri ekipe, in sicer iz Velenja, Ljubljane, Raven na Koroškem in seveda domača, ptujska ekipa. 

Za zmagovalce imajo pripravljene pokale in praktične nagrade, pri čemer jim je pomagala tudi Hokejska zveza Slovenije in sponzorji, pri katerih nabavljajo opremo. 

Veseli ga pripravljenost Javnih služb Ptuj za sodelovanje. »Drsališče tako ni samo drsališče, lahko se uporablja tudi za igranje hokeja,« izpostavlja dvojno namembnost mestnega drsališča. 

Vabijo obiskovalce, da si pridejo tekme ogledati 

Čuček izpostavlja, da je lokacija v središču mesta odlična za obiskovalce, ki bi si želeli turnir ogledati. Tako vabijo zainteresirane navdušence nad hokejem in družine z otroki, da se jim v petek pridružijo na Miklošičevi. 

Še enkrat poudarja, da je glavni namen dogodka, da se kot ekipa predstavijo krajanom Ptuja in okolice in jih povabijo, da se jim pridružijo pri igranju hokeja. 

Dodaja, da se udeležujejo tudi raznih turnirjev, pred štirinajstimi dnevi so gostovali na prijateljski tekmi v Beltincih, kjer imajo prav tako močno ekipo inline hokeja. »V prihodnosti je naša želja po inline igrišču hokeja tukaj nekje na Ptuju,« razlaga Čuček. 

Starejše novice